mój franchising

dom i ogród | 29.03.2017

Biznes dobrze urządzony

Jarosław Bachurski współpracuje z siecią Komfort od roku. Jako jeden z pierwszych otworzył sklep w formacie franczyzy depozytowej. Czy to mu się opłaciło?

apteki i art. zdrowotne | 26.03.2017

Franczyza wychodzi na zdrowie

– Najważniejsze to znaleźć system, który wpisuje się w naszą wizję działalności oraz możliwości – mówi Michał Piotrowski, franczyzobiorca aptek Nowa Farmacja.

nieruchomości | 04.03.2017

Polowanie na transakcje

Adam Świrgoń i Łukasz Igielski otworzyli agencję nieruchomości we franczyzie, ale jako właściciele od początku kierowali się własną wizją rozwoju biznesu. Co z tego wynikło?

art. spożywcze i przemysłowe | 18.02.2017

Franczyza się opłaciła

Miałam przeczucie, że jeśli nie wejdziemy do sieci, to nasz biznes przestanie się rozwijać – mówi Grażyna Fejdasz, właścicielka sześciu sklepów Delikatesy Centrum.

gastronomia | 15.02.2017

Przez żołądek do biznesu

– To miała być myjnia samochodowa, ale mój wspólnik zjadł pizzę w Kaliszu i przybiegł do mnie z nowym pomysłem na biznes – mówi Marian Witczak, franczyzobiorca Tutti Santi.

kosmetyki, biżuteria, upominki | 06.02.2017

Franczyzodawca dobrze znany

Elżbieta Twardowska prowadzi cztery stoiska Golden Rose. Zanim zdecydowała się na franczyzę, przez kilka lat współpracowała zawodowo ze swoim przyszłym licencjodawcą.

uroda i fitness | 20.01.2017

Zamiast etatu, własny salon urody

Lubiłam swoją pracę, ale i tak dopadło mnie wypalenie zawodowe. Rzuciłam etat i otworzyłam własny salon urody – mówi Karina Steur-Jabłukiewicz, franczyzobiorczyni Yasumi.

finanse i bankowość | 10.01.2017

Biznes wysokich lotów

Chciała latać i zwiedzać świat, ale uziemiły ją problemy ze zdrowiem. Zamiast stewardessą została bankowcem i właścicielką dwóch placówek Eurobanku.

doradztwo i księgowość | 01.01.2017

Księgowa w nowej roli

Dajemy nową jakość lokalnemu rynkowi – mówi Marta Krusiewicz, jedna ze wspólniczek Tax AIDE – Partner Tax Care, pierwszego biura marki w pełnej franczyzie.

finanse i bankowość | 16.12.2016

Firma blisko ludzi

Mariusz Dobosz szukał biznesu, w którym miałby bezpośredni kontakt z klientem. Znalazł go we franczyzie GO-leasing.

dom i ogród | 09.12.2016

Własny biznes to mój cel

Nie chciałem ryzykować, dlatego postawiłem na biznes franczyzowy – mówi Andrzej Zawadzki, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.

art. spożywcze i przemysłowe | 28.11.2016

Bez franczyzy ani rusz

Katarzyna Kaźmierczak prowadzi dwa sklepy Chata Polska w Poznaniu. Według niej debiut w branży handlowej bez wsparcia ze strony franczyzodawcy jest praktycznie niemożliwy.

gastronomia | 23.11.2016

Mama otwiera kawiarnię

Aleksandra Stankiewicz wychowała trzy córki i postanowiła spełnić swoje wielkie marzenie. Otworzyła własną kawiarnię, korzystając z franczyzy House of Donuts.

gastronomia | 21.11.2016

Ryzyko kontrolowane

Praca na etacie i jednoczesne prowadzenie własnej firmy może się udać. Ale to trudne zadanie. Franczyzobiorca Telepizzy postanowił zaryzykować.

art. spożywcze i przemysłowe | 20.11.2016

Franczyza na świeżo

Eurocash ruszył z nowym systemem dostaw produktów świeżych. Justyna Widota jest jednym z franczyzobiorców, którzy go współtworzyli.

gastronomia | 05.11.2016

Biznes dla dwojga

Karolina i Dariusz Nowakowie prowadzą dwie pizzerie Da Grasso. Jak na zgodne małżeństwo przystało, obowiązkami podzielili się sprawiedliwie.

art. spożywcze i przemysłowe | 02.11.2016

Sklep, który wyzwala adrenalinę

Paulina Górska prowadzi wraz z mężem pięć sklepów eSmoking World. Mówi, że gdy opadną emocje związane z otwarciem sklepu, zaczynają tęsknić za biznesową adrenaliną. Otwierają więc kolejne punkty z e-papierosami.

gastronomia | 26.10.2016

Wspólnicy biesiadują

Mówi się, że spółki mogą zniszczyć każdą przyjaźń, ale historia Szymona Zwolińskiego i Daniela Taraszewskiego temu przeczy. Z sukcesem prowadzą wspólnie trzy restauracje Biesiadowo.

dom i ogród | 08.10.2016

Handel dla rolnika

Barbara Kociszewska razem z mężem prowadzą nie tylko 130-hektarowe gospodarstwo, ale też sklep sieci Grene, w którym zaopatrują się okoliczni rolnicy.

turystyka i hotele | 23.09.2016

Na swoim, choć nie sama

Joanna Nowacka pracowała na etacie w biurze podróży, prowadziła też własne, ale ostatecznie wybrała franczyzę MyTravel.pl. Dlaczego?

1
2
4
5
następna  
ostatnia