mój franchising

art. spożywcze i przemysłowe | 16.09.2017

Płynna inwestycja

Sieć Al. Capone wchodzi do Buska-Zdroju. Franczyzobiorca zdradza, dlaczego zdecydował się właśnie na tę markę.

edukacja | 12.08.2017

Biznes po studiach

Justyna Chamerska tuż po odebraniu dyplomu z anglistyki założyła szkołę języka angielskiego. Teraz postanowiła zbudować sieć franczyzową.

art. spożywcze i przemysłowe | 03.08.2017

E. Leclerc podwojony

Właściciel supermarketu w Zamościu rozbudowuje swój sklep. Chce w ten sposób wysłać pewną wiadomość mieszkańcom miasta.

finanse i bankowość | 14.07.2017

Przestań myśleć, zrób to!

Myśl o własnej placówce bankowej towarzyszyła mi przez wiele lat pracy na etacie. Aż powiedziałem dość! – wspomina Adam Dudarski, franczyzobiorca Eurobanku.

kosmetyki, biżuteria, upominki | 13.07.2017

Przedsiębiorczość w genach

Adrianna Czarnecka prowadzi już trzy perfumerie marki Refan. Niewykluczone, że wkrótce otworzy kolejne.

gastronomia | 13.06.2017

Życiowa zmiana

Dobry produkt i zespół pracowników – oto recepta na sukces franczyzobiorcy Lodolandii. Choć Krzysztof Kulwas przyznaje, że na początku miał pewne obawy...

nieruchomości | 09.06.2017

Z banku do nieruchomości

Zmiana branży to duże wyzwanie, zwłaszcza gdy przechodzi się na swoje. Ale we franczyzie szanse na powodzenie takiego transferu zdecydowanie rosną.

dom i ogród | 31.05.2017

Wykorzystać szansę

Bałam się, że przegapię dobry moment na założenie firmy i wciąż będę tylko pracownikiem – mówi Magdalena Berłowska, franczyzobiorczyni DDD Dobre Domu

finanse i bankowość | 19.05.2017

Z hurtowni do leasingu

Cezary Pułka uznał, że czas skończyć z dotychczasowym zajęciem i otworzyć biznes w innej branży. Jednak skakać na głęboką wodę wcale nie zamierzał...

gastronomia | 16.05.2017

Interes z PRL-em w tle

Żaneta Wieczorek przez pięć lat pracowała w rodzinnej restauracji. Zdobyte doświadczenie przekuła we własny sukces i już niedługo będzie właścicielką dwóch pizzerii Stopiątki.

art. spożywcze i przemysłowe | 15.05.2017

Sukces wciąga

Przy pierwszym sklepie się boisz. Potem zaczynasz lubić te emocje i chcesz więcej, zwłaszcza że znasz już smak sukcesu – mówi Agnieszka Szadkowska-Rękawek, współwłaścicielka kilku sklepów Carrefour.

art. spożywcze i przemysłowe | 06.05.2017

Szybka decyzja

Karol Stasik nie zastanawiał się długo nad decyzją o założeniu własnej firmy. W ciągu miesięcy z pracownika, stał się pracodawcą, w - jak mówi - dość łatwym biznesie.

turystyka i hotele | 02.05.2017

Zarobić na wakacjach

Monika Wasilewska długo marzyła o własnym biurze podróży. Aż w końcu zdecydowała się na współpracę z siecią Wakacyjny Świat. Jak ją ocenia?

finanse i bankowość | 10.04.2017

Biznes na walutach

Adam Jarmołkowicz szukał alternatywy dla prowadzonych wcześniej biznesów handlowych. Znalazł go we franczyzie Extrakantor.pl. Ceni sobie szczególnie jeden aspekt działalności...

uroda i fitness | 03.04.2017

Gładkie przejście

Małgorzata Dymek dobrze poznała koncept w który postanowiła zainwestować. Zanim zdecydowała się przejść na swoje, pracowała jako kosmetyczka w gabinecie franczyzowym.

dom i ogród | 29.03.2017

Biznes dobrze urządzony

Jarosław Bachurski współpracuje z siecią Komfort od roku. Jako jeden z pierwszych otworzył sklep w formacie franczyzy depozytowej. Czy to mu się opłaciło?

apteki i art. zdrowotne | 26.03.2017

Franczyza wychodzi na zdrowie

– Najważniejsze to znaleźć system, który wpisuje się w naszą wizję działalności oraz możliwości – mówi Michał Piotrowski, franczyzobiorca aptek Nowa Farmacja.

nieruchomości | 04.03.2017

Polowanie na transakcje

Adam Świrgoń i Łukasz Igielski otworzyli agencję nieruchomości we franczyzie, ale jako właściciele od początku kierowali się własną wizją rozwoju biznesu. Co z tego wynikło?

art. spożywcze i przemysłowe | 18.02.2017

Franczyza się opłaciła

Miałam przeczucie, że jeśli nie wejdziemy do sieci, to nasz biznes przestanie się rozwijać – mówi Grażyna Fejdasz, właścicielka sześciu sklepów Delikatesy Centrum.

gastronomia | 15.02.2017

Przez żołądek do biznesu

– To miała być myjnia samochodowa, ale mój wspólnik zjadł pizzę w Kaliszu i przybiegł do mnie z nowym pomysłem na biznes – mówi Marian Witczak, franczyzobiorca Tutti Santi.

1
2
4
5
następna  
ostatnia