mój franchising

gastronomia | 26.10.2016

Wspólnicy biesiadują

Mówi się, że spółki mogą zniszczyć każdą przyjaźń, ale historia Szymona Zwolińskiego i Daniela Taraszewskiego temu przeczy. Z sukcesem prowadzą wspólnie trzy restauracje Biesiadowo.

dom i ogród | 08.10.2016

Handel dla rolnika

Barbara Kociszewska razem z mężem prowadzą nie tylko 130-hektarowe gospodarstwo, ale też sklep sieci Grene, w którym zaopatrują się okoliczni rolnicy.

turystyka i hotele | 23.09.2016

Na swoim, choć nie sama

Joanna Nowacka pracowała na etacie w biurze podróży, prowadziła też własne, ale ostatecznie wybrała franczyzę MyTravel.pl. Dlaczego?

gastronomia | 17.09.2016

Ucieczka z korporacji

Gdy Ewa Ziemnicka-Brzoza urodziła bliźniaki uznała, że już czas zerwać z korporacją. Wkrótce otwiera drugi punkt sieci Makarun Spaghetti and Salad, a w nową pracę wciągnęła też rodzinę.

finanse i bankowość | 06.09.2016

Zamiast korporacji, własny bank

Sławomir Mieszkowski przez wiele lat pracował na etacie w korporacji jako przedstawiciel handlowy. Aż do czasu, gdy dowiedział się, że można otworzyć placówkę Eurobanku.

nieruchomości | 03.09.2016

Pośrednik jak detektyw

Transakcja na rynku nieruchomości to skomplikowany proces, a pośrednik musi mieć szeroką wiedzę – twierdzi Barbara Wiwatowska, franczyzobiorczyni Aspect Nieruchomości.

art. spożywcze i przemysłowe | 20.08.2016

Imprezy przede wszystkim, sklep na dodatek

Klient ma urodziny co roku. Warto go dobrze obsłużyć, to wróci – przekonuje Michał Banasiak, właściciel sklepu z akcesoriami imprezowymi Godan Strefa Uśmiechu.

art. spożywcze i przemysłowe | 13.08.2016

Cała para w firmę

Podjąłem dwie ważne decyzje. Pierwsza to otwarcie własnego biznesu. Druga to wzięcie brata na wspólnika – mówi Patryk Grzywacz, franczyzobiorca eSmoking World.

moda | 10.08.2016

Moda lubi rozgłos

Na klienta nie można czekać z założonymi rękami. Trzeba na niego zapolować. Taka strategia opłaciła się Martynie Honisz, właścicielce sklepu Moodo.

kosmetyki, biżuteria, upominki | 06.08.2016

Mydlarnia dla męża i żony

Franczyza Mydlarni u Franciszka splotła się nierozerwalnie z historią rodziny Łucji i Macieja Paczkowskich.

art. spożywcze i przemysłowe | 30.07.2016

Karma biznesu

Mirosław Kluba jest posiadaczem dwóch kotów i psa. Do przystąpienia do sieci Husse skłonił go jednak nie tylko sentyment do zwierząt...

apteki i art. zdrowotne | 23.07.2016

Sklep medyczny zarabia po dwóch latach

Franczyzobiorcy Sklepów Medycznych Zdrowie opowiadają o swoim biznesie i wyzwaniach, które się z nim wiążą.

gastronomia | 16.07.2016

Lodziarnia za lodziarnią

W ciągu trzech lat Jarosław Luty otworzył siedem lodziarni Carte d’Or Cafe. Jeszcze w tym roku zamierza uruchomić trzy kolejne.

moda | 09.07.2016

Z banku do salonu modowego

Udane doświadczenia z franczyzą bankową zachęciły Małgorzatę Mękal do wykorzystania licencji do wejścia na nowy rynek. Wybór padł na branżę modową i grupę Vistula.

art. spożywcze i przemysłowe | 02.07.2016

W sklepie rządzi klient

Ryszard Pawlikowski, właściciel dwóch sklepów Chaty Polskiej, rozmawia z klientami robiącymi zakupy, by dostosować ofertę do ich oczekiwań.

telekomunikacja, IT, AGD/RTV | 28.06.2016

Biznes przerósł oczekiwania

Marcin Hasiuk sześć lat temu zaczynał od jednej wyspy z telefonami i akcesoriami do nich. Dziś, wspólnie z kolegą, prowadzi ponad 20 punktów pod szyldem Teletorium.

mój franchising | 24.06.2016

Wrócili i zarabiają

Powrót z emigracji często bywa początkiem udanego biznesu. Oto historie przedsiębiorców, którzy odnieśli sukces dzięki franczyzie i oszczędnościom zdobytym w pracy za granicą.

apteki i art. zdrowotne | 18.06.2016

Zysk ma wielkie oczy

Pierwszy salon OpenOptyk Jolanty Osowskiej okazał się biznesowym sukcesem. Z kolejnym nie poszło już tak gładko...

apteki i art. zdrowotne | 04.06.2016

Tradycja zobowiązuje

Marcin Lewandowski, otwierając własną aptekę, kontynuował tradycję rodzinną. Warunki handlowe przekonały go, by przystąpić do rodziny DOZ Aptek.

gastronomia | 28.05.2016

Makarony nad morzem

Wiesław Peta otworzył właśnie w Łebie pierwszy sezonowy lokal marki Makarun Spaghetti & Salad. Będzie karmił turystów do jesieni.

  pierwsza
  poprzednia
2
3
5
6
następna  
ostatnia