mój franchising
Biznes urósł szybko
Dawid Miszczyk prowadzi już pięć franczyzowych placówek Credit Agricole. Kto może mieć własny bank?
Jedna pizzeria to za mało
Maciej Łyżwiński ma 24 lata i odważnie podchodzi do biznesu. W ciągu pięciu miesięcy otworzył dwie pizzerie i rozważa inwestycje w kolejne.
Szybka inwestycja w orientalny biznes
Sylwester Sałasiński i Patrycja Falkiewicz zdecydowali się otworzyć salon Orient Massage już na Targach Franczyza w Warszawie. Mimo że to wcale nie ten koncept był ich celem podróży do stolicy.
Sprawdzony partner w biznesie
Jacek Charążka prowadzi już dwa sklepy w branży wykończenia wnętrz. Jaki jest jego przepis na sukces?
Ucieczka zza biurka
Agnieszka Nowakowska miała dość monotonnej pracy biurowej i postanowiła otworzyć własny biznes. Na jaką franczyzę postawiła?
Inwestycja w sklep odzieżowy
Kacper Steszuk wraz ze wspólnikiem mają już siedem sklepów jednej z marek franczyzowych i chcą otwierać kolejne. Z którym franczyzodawcą tak dobrze układa im się współpraca?
Z gastronomii do logistyki
Łukasz Lisiński ma za sobą dopiero kilka miesięcy działalności w sieci Northgate Logistics, ale już widzi, że w tej branży jest duży potencjał.
Od wina do reklamy
Dzięki franczyzie Xeromatic Włodzimierz Przybylski zamienił rutynę w pracę pełną pasji. Jak sobie radzi?
Sklep z dużym popytem
– Branża wyposażenia wnętrz lubi specjalizację. Wiemy o tym i dlatego nasz sklep jest pełen architektów oraz ich klientów – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Biznes z potencjałem
Tomasz Zelis zamiast wypożyczalni samochodów, wybrał sprzedaż pojazdów elektrycznych. Czy to była dobra decyzja?
Franczyza z międzynarodową marką
Marta Zagórska prowadzi pięć biur nieruchomości. Jak daje sobie radę w zarządzaniu biznesem?
Otwieramy catering dietetyczny
Catering dietetyczny okazał się odporny na koronawirusa. Jak otworzyć i z sukcesem prowadzić taki biznes?
Biznes, który szybko urósł
Współpraca z Geniusem miała być dla Pauliny Wilbik tylko dodatkowym zajęciem. Ale wyszło inaczej.
Młodzi biznesmeni
Natalia Grabińska i Filip Guzdek byli po dwudziestce, gdy otworzyli gabinet Naturhouse. Jak sobie radzą w biznesie?
Inwestycja w McDonald's
Sylwia Diaków-Hrycyk prowadzi cztery restauracje pod szyldem McDonald's, Karolina Sokół trzy. Jaką drogę przeszły, zanim zostały franczyzobiorczyniami Złotych Łuków?
Spontaniczna decyzja
Marta Życzewska wiodła spokojne życie na etacie. Dziś jest franczyzobiorczynią Viviamo. Czy opłaciło jej się przeprowadzić rewolucję w życiu zawodowym?
Własny biznes po macierzyńskim
Monika Nurzyńska otworzyła sklep GoDan w szczycie pandemii. Czy nie żałuje tej decyzji?
Start w trudnym momencie
Wybuch pandemii nie zniechęcił pierwszej franczyzobiorczyni Studia Synergy EMS do otwarcia własnego biznesu. Odwaga zaprocentowała.
Odważna decyzja
Joanna Zając postanowiła przeprowadzić się do innego miasta, żeby móc objąć sklep Żabki wskazany przez franczyzodawcę. Czy nie żałuje swojej decyzji?
Franczyzobiorca z doświadczeniem
Marek Sawa prowadzi dwa sklepy Bricomarché. Przejmował placówki już funkcjonujące. W jaki sposób poradził sobie z biznesem działającym w silnym otoczeniu konkurencyjnym?