Koncept nastawia się na rozwój w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców. Przewidywana kwota inwestycji, w zależności od rodzaju lokalu, mieści się w przedziale od 150 do 500 tys. zł.
Niedziela
18.12.2016
Lokale z kuchnią kurdyjską można otwierać zarówno w centrach miast, jak i na przedmieściach czy w galeriach handlowych.
 

Działająca od 2010 roku sieć restauracji z kuchnią kurdyjską liczy w tej chwili 24 lokale, z czego trzy działają we franczyzie.
– W przyszłym roku planujemy otworzyć 10 kolejnych lokali franczyzowych. Oprócz tego niewykluczone, że będziemy również otwierać punkty własne – mówi Nasir Bilgin, dyrektor generalny Kebab King.

Kebab King serwuje nie tylko popularne kebaby, ale też inne dania kuchni kurdyjskiej. Lokale tej marki można otwierać w różnych miejscach: przy głównych ulicach i w centrach miast, na osiedlach i przedmieściach albo w food courtach galerii handlowych. Wielkość może być bardzo różna – od 80 do 250 m2 powierzchni. Lokal powinien być dobrze widoczny z ulicy, mieć dużą witrynę i przynajmniej dwa wejścia, pożądane jest też miejsce na letni ogródek. Koncept nastawia się na rozwój w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców. Przewidywana kwota inwestycji, w zależności od rodzaju lokalu, mieści się w przedziale od 150 do 500 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci jest uzgadniana indywidualnie. Miesięczna opłata franczyzowa to 6 proc. od obrotu, a opłata marketingowa wynosi 1,5 proc. Według szacunków franczyzodawcy, lokale osiągają rentowność w przedziale od 1 do 6 miesięcy. Okres zwrotu z inwestycji powinien nastąpić po upływie 12-36 miesięcy.

Franczyzobiorcy mogą liczyć na pomoc w poszukiwaniu właściwego lokalu, dostają także projekt aranżacju baru.
– Oferujemy także szkolenia dla personelu, trwające od 4 do 8 tygodni. Szkolenie dla franczyzobiorcy trwa natomiast od momentu podpisania umowy do momentu otwarcia lokalu – wylicza Nasir Bilgin. – Zapewniamy oprogramowanie komputerowe, oferujemy też nasz system call center, który obsługuje dostawy w całej Polsce oraz aplikację mobilną. System zamówień obsługuje również nasza strona internetowa.


POPULARNE NA FORUM

Naleśnikarnia

Dobry pomysł, dużo ludzi lubi naleśnikarnie. Tu macie namiar na sprawdzonego dostawcę pieczarek: Lomania http://lomania.pl/ Od dawna zajmują się przetwórstwem...

5 wypowiedzi
ostatnia 21.09.2018
Dobre miejsce na pizzerię

Really I Appreciate The Effort You Made To Share The Knowledge. This Is Really A Great Stuff For Sharing. Keep It Up. Thanks For Sharing. Αληθινή Ιστορία...

1 wypowiedzi
ostatnia 21.09.2018
Sprzęt do knajpy

Akurat konkurencja jest taka sobie, bo mało który sklep jest w stanie zaoferować wyposażenie wysokiej jakości. Jeśli jednak liczysz na coś naprawdę solidnego, to postaw...

2 wypowiedzi
ostatnia 20.09.2018
Fast food na kółkach

A ja z kolei polecam Wam marven - https://marven.pl/Akcesoria/Alternatywne-metody-parzenia-kawy/Aeropressy

7 wypowiedzi
ostatnia 19.09.2018
Fast food na kółkach

Dobrego dnia, chcę Wam poradzić specjalne programy dla tego. Przedtem sam zajmował się podobnym biznesem i jak nikt inny znam się na tym. Teraz dosyć trudno konkurować...

7 wypowiedzi
ostatnia 18.09.2018
Fast food na kółkach

Dobrego dnia, chcę Wam poradzić specjalne programy dla tego. Przedtem sam zajmował się podobnym biznesem i jak nikt inny znam się na tym. Teraz dosyć trudno konkurować...

7 wypowiedzi
ostatnia 18.09.2018
Odsstapie

Witam, proszę o kontakt dziekuje Lukasz.

2 wypowiedzi
ostatnia 30.08.2018
Fast food na kółkach

Food truck jest obecnie bardzo popularny, gdzie się nie rozejrzymy, to tylko to jedzenie na kółkach.

7 wypowiedzi
ostatnia 28.08.2018