Pizzeria w promocji
Franczyzobiorcy Telepizzy są zobowiązani uiszczać opłaty miesięczne dopiero od drugiego roku prowadzenia biznesu. Ich wysokość uzależniona jest od wielkości obrotu pizzerii. Jeśli nie przekracza 60 tys. zł, wówczas opłata jest stała i wynosi 1,2 tys. zł. – Dzięki temu franczyzobiorcy mogą skupić się na zarabianiu. Start w biznesie zawsze jest trudny i bardzo często pierwsze miesiące decydują o powodzeniu przedsięwzięcia. Wysoka jakość poszczególnych placówek stanowi o kondycji całej sieci. Dlatego staramy się ułatwiać pracę naszym partnerom – mówi Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju sieci Telepizza Poland. Dodatkowo sieć pomaga partnerom zarówno w przygotowaniu do otwarcia biznesu, jak i w trakcie prowadzenia działalności. Licencjobiorca może m.in. liczyć na wsparcie w poszukiwaniu lokalu i negocjowaniu cen najmu, projektu i adaptacji placówki, a także zatrudnieniu i przeszkoleniu pracowników. Partnerzy przechodzą szkolenia wstępne, wdrażające w biznes i bieżące w takcie prowadzenia działalności. Mogą też korzystać ze stałej pomocy regionalnych doradców.
Hiszpańska sieć ciągle poszukuje rozwiązań, które przyciągną klientów. Telepizza stworzyła m.in. własną platformę internetową click&pizza, dzieki której można składać zamówienia przez aplikację, Twittera, jak i sms. – Dzięki temu realizujemy usługę bez pośredników, czyli portali zrzeszających sieci gastronomiczne. Od początku do końca kontrolujemy proces sprzedaży, co pozwala utrzymać wysoką jakość usługi. To ważne, ponieważ zamówienia online realizują franczyzobiorcy. To dla nich dodatkowe źródło dochodu, obok sprzedaży w restauracjach i przez telefon – mówi Leszek Nowak.
Telepizza otwiera pizzerie w miastach powyżej 30 tys. mieszkańców, głównie na osiedlach, w centrach miast i w mniejszych galeriach handlowych. Telepizza posiada też food trucki, które sprzedają pizze podczas eventów, wydarzeń sportowych, festiwali, koncertów i pikników. Należą one wyłącznie do franczyzodawcy, jednak ich obecność na imprezach plenerowych przekłada się bezpośrednio na wizerunek i wzrost świadomości marki, a tym samym na poziom sprzedaży w placówkach franczyzowych.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Na Targach Franczyza 15 i 16 marca nie zabraknie gastronomii. I tej sezonowej, i tej całorocznej.
Obserwuje się rosnące zainteresowanie kuchnią japońską wśród konsumentów, co przekłada się na wzrost liczby restauracji oferujących sushi.
Franczyzodawca Tawerny Pepe Verde ma duże doświadczenie w gastronomii. Chce się nim podzielić z licencjobiorcami.
– Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Decydując się na własną firmę, mamy do wyboru dwie drogi – zbudować ją od podstaw lub zainwestować w sprawdzony pomysł na biznes. Właśnie nadarza się idealna okazja, żeby skorzystać z drugiego rozwiązania, bowiem 15-16 marca na PGE Narodowym odbędą się Targi Franczyza.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Bez względu na to czy na inwestycję we własną firmę masz kilka, czy kilkaset tysięcy złotych, na Targach Franczyza znajdziesz biznes na miarę grubości swojego portfela.
Czy zielona energia to moda, ideologia czy szansa na zarobienie dużych pieniędzy? Piotr Markowski z Corab SA wyjaśnia, w które biznesy z branży OZE warto inwestować.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali