W restauracjach Tutti Santi serwowana jest włoska pizza oparta wyłącznie na oryginalnych włoskich produktach, m.in.: mące 5 stagioni, sosie pomidorowym z pomidorów pelati, mozzarelli di bufala, szynce prosciutto crudo.
Wtorek
31.01.2017
Franczyzodawca Tutti Santi chce otwierać nawet dziesięć lokali rocznie.
 

Pierwsza restauracja pod szyldem Tutti Santi powstała w 2013 roku. Dziś jest ich sześć, z czego trzy franczyzowe. Najbliższe otwarcie planowane jest na marzec w gdańskiej galerii City Meble. Kolejny franczyzowy lokal ruszy w maju w Gorzowie. Firma podpisała też kolejne umowy franczyzowe w Krakowie i Warszawie, gdzie przyszli franczyzobiorcy negocjują już umowy najmu. Jeden z obecnych franczyzobiorców szuka lokalizacji na drugi lokal w Poznaniu, zaś franczyzobiorczyni z Konina prowadzi prace nad dwukrotnym powiększeniem swojej restauracji.

W restauracjach Tutti Santi serwowana jest włoska pizza oparta wyłącznie na oryginalnych włoskich produktach, m.in.: mące 5 stagioni, sosie pomidorowym z pomidorów pelati, mozzarelli di bufala, szynce prosciutto crudo.

Nasze receptury tworzy Valerio Valle, wicemistrz świata i mistrz Włoch w pizzy klasycznej, który osobiście szkoli pizzaiolo franczyzobiorców i nadzoruje jakość produktów, które sprowadzamy z Włoch – mówi Sergiusz Urbaniak, dyrektor ds. rozwoju spółki Sacro, franczyzodawcy marki Tutti Santi.

Tutti Santi celuje w średnie i duże miasta – muszą być zamieszkane przez minimum 50 tys. mieszkańców. Pizzerie o powierzchni 130-300 m2 mogą być zlokalizowane zarówno w galeriach handlowych, jak i przy ulicach, w miejscach o dużym natężeniu ruchu pieszego. Jednym z wymogów firmy jest możliwość zainstalowania w lokalu pieca opalanego drewnem, bo taki jest używany w pizzeriach sieci. W zależności od wielkości, ale też od zakresu prac adaptacyjnych, kwota inwestycji wynosi od 180 do 500 tys. zł. Koszty te zawierają opłatę wstępną, prace budowlane i wykończeniowe, projekty budowlane, całość wyposażenia, urządzenia, marketing, system informatyczny, zatowarowanie itd. Franczyzobiorcy indywidualnie negocjują miesięczne opłaty franczyzowe. Według informacji firmy lokale uzyskują rentowność już od drugiego miesiąca działania. Najszybszy zwrot z inwestycji nastąpił po 8 miesiącach.


Profil mężczyzny
Łukasz Michalak
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018