W ramach współpracy franczyzowej sieć oferuje m.in. weryfikację planowanej lokalizacji, pomoc przy projektowaniu i adaptacji lokalu, szkolenia na początku i w trakcie działalności.
Wtorek
22.08.2017
Franczyzodawca pizzerii Stopiątka otworzył już siedem lokali w tym roku. W jakich miastach aktualnie szuka franczyzobiorców?
 

W tej chwili pod szyldem Stopiątki działa 40 lokali – wszystkie franczyzowe. Siedem z nich otwarto w tym roku. Do końca 2017 franczyzodawca planuje jeszcze około ośmiu nowych placówek.
Generalnie nasze docelowe lokalizacje to miasta powyżej 20 tys. mieszkańców. Teraz zamierzamy jednak skupić się mocniej na dużych ośrodkach, liczących ponad 100 tys. mieszkańców – zapowiada Marta Kołakowska, kierownik sieci Stopiątka. – Interesuje nas cała Polska, choć są regiony, gdzie intensywniej szukamy franczyzobiorców, np. Pomorze, Śląsk, Wielkopolska.

Inwestycja w pizzerię marki zaczyna się od 100 tys. zł. Ostateczne koszty zależą od wielkości lokalu, jego stanu wyjściowego. Pizzerie można otwierać zarówno w food courtach galerii handlowych, jak i w lokalizacjach przyulicznych, w centrach miast, na osiedlach. Niedawno w Łodzi uruchomiony został lokal w budynku wolnostojącym, z własnym parkingiem i placem zabaw.
Tutaj wydatki na inwestycję były oczywiście wyższe. Wszystko zależy od możliwości inwestora – podkreśla Marta Kołakowska.
W ramach współpracy franczyzowej sieć oferuje m.in. weryfikację planowanej lokalizacji, pomoc przy projektowaniu i adaptacji lokalu, szkolenia na początku i w trakcie działalności. Franczyzodawca zapewnia też wsparcie w rekrutacji i szkoleniu pracowników pizzerii i obsługę logistyczną placówek.
We wrześniu uruchamiamy nową stronę internetową i wprowadzamy innowacyjne rozwiązania jeśli chodzi o system zamówień on-line – informuje Marta Kołakowska.
Opłata licencyjna za przystąpienie do sieci wynosi 5 tys. zł netto. Miesięczna opłata franczyzowa to 1,2 tys. zł.

Mastergrupa, właściciel Stopiątki, od ubiegłego roku rozwija też drugi koncept – Red Hot Chicken, czyli lokale ze smażonym panierowanym kurczakiem. Działają w formacie typowych snack barów.
Z założenia jest to koncept dla mniejszych miast, w których nie pojawia się konkurencja w postaci dużych, zagranicznych koncernów – mówi Marta Kołakowska. Mamy jednak lokale także w dużych miastach, jak np. Łódź i radzą sobie one bardzo dobrze.
Inwestycja w Red Hot Chicken zaczyna się od 60 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 5 tys. zł, a miesięczna 1 tys. zł.


POPULARNE NA FORUM

Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018
Subway podsumowuje rok

Szczerze Państwu współczuje, dziękuję za informacje i życzę zdrowia

2 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Wynajem kelnerów

Witam Co myślą Państwo o biznesie "wynajem kelnerów" do różnych lokali gastronomicznych (głównie myślę tutaj o hotelach gdzie ciągle potrzebują pracowników do...

1 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018