McDonald’s ma nowego konkurenta

Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi, założona w 1968 roku – na pięć lat zanim Złote Łuki pojawiły się w tym skandynawskim kraju. Dziś kieruje nią Richard Bergors, syn twórcy marki.
Sobota
02.09.2017
Szwedzka sieć Max Premium Burgers uruchomiła pierwszy lokal w Polsce. Plany ma ambitne.
 

1 września we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej zadebiutowała szwedzka marka, o której właściciel mówi, że chce „uwolnić świat od McDonald’sa”. Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi, założona w 1968 roku – na pięć lat zanim Złote Łuki pojawiły się w tym skandynawskim kraju. Szwedzki koncept do dziś pozostaje w rękach założycieli, rodziny Bergfors. W kraju i poza nim ma łącznie 120 lokali, które notują średnie roczne przychody na poziomie 2,2 mln euro. Teraz marka rusza z ofensywą na polskim rynku. Chce u nas uruchomić 200 punktów.
- Wybór Wrocławia jako miasta, w którym otworzymy pierwszy lokal Max Premium Burgers w Polsce, nie był przypadkowy. Wrocław jest mekką turystów i studentów, a w 2016 roku stał się także europejską stolicą kultury. Ponadto udało nam się znaleźć doskonałą lokalizację w Galerii Dominikańskiej, która jest w samym sercu miasta i idealnie odzwierciedla otwartość oraz nowoczesność marki Max Premium Burgers – mówi Richard Bergfors, dyrektor zarządzający Max Premium Burgers.

W polskim menu restauracji dostępne będą zarówno burgery mięsne (wołowina i kurczaki pochodzące wyłącznie od polskich dostawców), jak i bogata oferta wegetariańska oraz wegańska. Wszystkie burgery przygotowywane są na zamówienie. Dodatkowo wybranego przez siebie burgera można będzie spersonalizować poprzez dodanie lub usunięcie poszczególnych składników. Klienci będą mogli skosztować także shake’ów premium w gamie kilku smaków.

Szwedzka restauracja zlokalizowana jest przy wejściu głównym do Galerii Dominikańskiej, gdzie zajmie powierzchnię 370 m2. Więcej na temat szczegółów aranżacji punktu można przeczytać na portalu Lokalnabiznes.pl.

Max Premium Burgers na rynku szwedzkim oferuje licencję franczyzową. Niewykluczone, że możliwość otwarcia własnej restauracji pod tym szyldem pojawi się również w Polsce. Właściciele planowali ekspansję na polskim rynku już kilka lat temu. Pytany wówczas o wejście na nasz rynek kolejnego konkurenta przedstawiciel McDonald’s odpowiadał z dystansem.
- O podejmowaniu jakichkolwiek działań zaczniemy myśleć, gdy konkurencyjna sieć stworzy 50 restauracji. Na razie Max nie ma ich wcale. Wciąż pojawiają się nowe sieci i słuch po nich ginie, albo zaczynają funkcjonować w niszowych miejscach. Polski rynek, wbrew pozorom, nie jest łatwy. Trudno znaleźć dobrą lokalizację, właściwie te najlepsze są już zagospodarowane, albo dostępne za zaporowe ceny. Nasza firma koncentruje się na tym, w czym jesteśmy najlepsi: hamburgery, frytki, standardy obsługi – mówił portalowi Franchising.pl Dominik Szulowski, menedżer PR McDonald’s Polska.


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018