Koncept dla dużych miast

Do wyboru są dwa formaty lokalu: barowy lub restauracyjny. Ten ostatni zakłada też możliwość otwarcia restauracji tematycznej.
Wtorek
17.10.2017
Jack’s Bar&Restaurant otworzył nowy lokal w Trójmieście. Franczyzobiorcy marki mają do wyboru mniej lub bardziej kosztowny format prowadzenia tego biznesu.
 

Jack’s Bar & Restaurant to restauracje utrzymane w stylu amerykańskim. Sieć liczy obecnie pięć lokali.
Niestety byliśmy zmuszeni zamknąć restaurację w Gdyni, ze względu na zmianę w stawkach czynszu – mówi Jacek Czauderna, franczyzodawca marki Jack’s Bar & Restaurant.
Za to w połowie października otwarty został nowy lokal na gdańskiej starówce The Legendary White Rabbit Saloon (od nazwy whisky). Ma 250 m2 powierzchni, mieści się na dwóch poziomach.
To restauracja z barem i dyskoteką, wszystko w standardzie premium. Oficjalne, wielkie otwarcie, z udziałem celebrytów, planujemy na 11 listopada – dodaje franczyzodawca. – Niedaleko, także na gdańskiej starówce, powstanie nasza kolejna restauracja, The Legendary Red Dog Saloon. W tej chwili prowadzimy również rozmowy w sprawie otwarcia franczyzowego lokalu we Wrocławiu, przy Rynku Głównym.

Do wyboru są dwa formaty lokalu: barowy lub restauracyjny. Ten ostatni zakłada też możliwość otwarcia restauracji tematycznej. Jedna z restauracji organizuje np. dni filmowe, kiedy dla gości wyświetlane są filmy. Na uruchomienie formatu barowego potrzebna jest mniejsza powierzchni, wystarczy już 80 m2. Niższa będzie też kwota inwestycji. Dla restauracji wydatki będą wyższe, ze względu na konieczność przygotowania całego zaplecza technologicznego.
Koszty inwestycji omawiamy indywidualnie z partnerem biznesowym, po oględzinach potencjalnej lokalizacji – mówi Jacek Czauderna.
Franczyzodawca przygotowuje lokal „pod klucz”, zajmuje się adaptacją, aranżacją. Wstępna opłata licencyjna wynosi 80 tys. zł netto. Co miesiąc franczyzobiorca musi się liczyć z opłatą franczyzową w wysokości 4,5 proc. od obrotu oraz marketingową – 3 proc. od obrotu. Według franczyzodawcy lokal staje się rentowny od trzeciego miesiąca działalności. Zwrot z inwestycji w przypadku formatu barowego następuje po 12-18 miesiącach, a w przypadku restauracji po 2-2,5 roku. Licencjodawca szuka partnerów w dużych polskich miastach, np. Poznaniu i Krakowie. Lokale powinny mieć bardzo atrakcyjne położenie: przy głównych rynkach, na starówkach.


POPULARNE NA FORUM

Naleśnikarnia

Dobry pomysł, dużo ludzi lubi naleśnikarnie. Tu macie namiar na sprawdzonego dostawcę pieczarek: Lomania http://lomania.pl/ Od dawna zajmują się przetwórstwem...

5 wypowiedzi
ostatnia 21.09.2018
Dobre miejsce na pizzerię

Really I Appreciate The Effort You Made To Share The Knowledge. This Is Really A Great Stuff For Sharing. Keep It Up. Thanks For Sharing. Αληθινή Ιστορία...

1 wypowiedzi
ostatnia 21.09.2018
Sprzęt do knajpy

Akurat konkurencja jest taka sobie, bo mało który sklep jest w stanie zaoferować wyposażenie wysokiej jakości. Jeśli jednak liczysz na coś naprawdę solidnego, to postaw...

2 wypowiedzi
ostatnia 20.09.2018
Fast food na kółkach

A ja z kolei polecam Wam marven - https://marven.pl/Akcesoria/Alternatywne-metody-parzenia-kawy/Aeropressy

7 wypowiedzi
ostatnia 19.09.2018
Fast food na kółkach

Dobrego dnia, chcę Wam poradzić specjalne programy dla tego. Przedtem sam zajmował się podobnym biznesem i jak nikt inny znam się na tym. Teraz dosyć trudno konkurować...

7 wypowiedzi
ostatnia 18.09.2018
Fast food na kółkach

Dobrego dnia, chcę Wam poradzić specjalne programy dla tego. Przedtem sam zajmował się podobnym biznesem i jak nikt inny znam się na tym. Teraz dosyć trudno konkurować...

7 wypowiedzi
ostatnia 18.09.2018
Odsstapie

Witam, proszę o kontakt dziekuje Lukasz.

2 wypowiedzi
ostatnia 30.08.2018
Fast food na kółkach

Food truck jest obecnie bardzo popularny, gdzie się nie rozejrzymy, to tylko to jedzenie na kółkach.

7 wypowiedzi
ostatnia 28.08.2018