Znana sieć pizzerii chce nad Wisłę

W Polsce zamierzamy rozwijać dwa rodzaje lokali pod szyldem Papa John’s: punkty zorientowane na dostawę – z minimalną liczbą miejsc siedzących oraz przestronne rodzinne restauracje.
Chris Wynne, dyrektor generalny firmy PJ Wester, która jest masterfranczyzobiorcą marki
Wtorek
14.11.2017
O planach wejścia do Polski światowej sieci pizzerii Papa John’s opowiada Chris Wynne, dyrektor generalny firmy PJ Western.
 

W Polsce konkurencja w segmencie pizzerii jest bardzo duża. Mocną pozycję mają już nie tylko międzynarodowe marki, jak Pizza Hut, ale też krajowe sieci, jak Da Grasso czy Biesiadowo. Może nie być łatwo wywalczyć sobie miejsce na rynku.
Firma Papa John’s jest uznanym światowym liderem w kategorii pizzy. Pod jej szyldem działa obecnie ponad 5 tys. lokali w 45 krajach na całym świecie. Konkurencja zawsze istnieje i jest wyraźnym wskaźnikiem popytu na pizzę na danym rynku. Papa John’s inwestuje więcej niż wiele innych podmiotów w tej branży – po to, aby konsekwentnie dostarczać doskonały produkt i najwyższej jakości usługi. Nie używamy tanich i wysoko przetworzonych składników. Niezależnie od tego, czy jest to nasz charakterystyczny sos, dodatki, nasze oryginalne świeże ciasto, czy nawet samo opakowanie – dbamy o to, by zawsze zapewnić produkt najlepszej jakości. W Polsce oraz krajach Federacji Rosyjskiej i Wspólnoty Niepodległych Państw Papa John’s jest reprezentowana przez firmę PJ Western Retail Investments Ltd, która jako masterfranczyzobiorca marki prowadzi obecnie już 120 lokali.

Czy marka będzie się rozwijała w Polsce wyłącznie poprzez franczyzę, czy także przez otwarcia lokali własnych?
PJ Western Retail Investments Ltd, jako masterfranczyzobiorca na Polskę, otworzy i będzie prowadzić własne restauracje w Warszawie, Krakowie i we Wrocławiu. Pierwsza z nich ruszy w Warszawie już w grudniu tego roku. Niezależnie od tego poszukujemy partnerów, którzy chcieliby otworzyć restauracje w dużych miastach Polski – w Łodzi, Poznaniu, Szczecinie, Bydgoszczy, Lublinie, Katowicach.

Dla ilu pizzerii widzicie Państwo miejsce w naszym kraju?
Papa John’s planuje otworzyć ponad 20 swoich lokali na polskim rynku, w ciągu najbliższych kilku lat. W Polsce zamierzamy rozwijać dwa rodzaje lokali pod szyldem Papa John’s: punkty zorientowane na dostawę – z minimalną liczbą miejsc siedzących oraz przestronne rodzinne restauracje. Jako że zamierzamy skupić się szczególnie na rozwoju kanału delivery, to szukamy lokalizacji w gęsto zaludnionych obszarach. Koszt inwestycji, czyli przygotowania restauracji pod klucz, zaczyna się od 200 tys. dolarów. Przewidywany okres zwrotu z inwestycji to od 2 do 4 lat.

Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska


ZOBACZ W KATALOGU

7 Street – Bar & Grill
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Seta Disco, Seta Bistro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Naleśnikarnia

Dobry pomysł, dużo ludzi lubi naleśnikarnie. Tu macie namiar na sprawdzonego dostawcę pieczarek: Lomania http://lomania.pl/ Od dawna zajmują się przetwórstwem...

5 wypowiedzi
ostatnia 21.09.2018
Dobre miejsce na pizzerię

Really I Appreciate The Effort You Made To Share The Knowledge. This Is Really A Great Stuff For Sharing. Keep It Up. Thanks For Sharing. Αληθινή Ιστορία...

1 wypowiedzi
ostatnia 21.09.2018
Sprzęt do knajpy

Akurat konkurencja jest taka sobie, bo mało który sklep jest w stanie zaoferować wyposażenie wysokiej jakości. Jeśli jednak liczysz na coś naprawdę solidnego, to postaw...

2 wypowiedzi
ostatnia 20.09.2018
Fast food na kółkach

A ja z kolei polecam Wam marven - https://marven.pl/Akcesoria/Alternatywne-metody-parzenia-kawy/Aeropressy

7 wypowiedzi
ostatnia 19.09.2018
Fast food na kółkach

Dobrego dnia, chcę Wam poradzić specjalne programy dla tego. Przedtem sam zajmował się podobnym biznesem i jak nikt inny znam się na tym. Teraz dosyć trudno konkurować...

7 wypowiedzi
ostatnia 18.09.2018
Fast food na kółkach

Dobrego dnia, chcę Wam poradzić specjalne programy dla tego. Przedtem sam zajmował się podobnym biznesem i jak nikt inny znam się na tym. Teraz dosyć trudno konkurować...

7 wypowiedzi
ostatnia 18.09.2018
Odsstapie

Witam, proszę o kontakt dziekuje Lukasz.

2 wypowiedzi
ostatnia 30.08.2018
Fast food na kółkach

Food truck jest obecnie bardzo popularny, gdzie się nie rozejrzymy, to tylko to jedzenie na kółkach.

7 wypowiedzi
ostatnia 28.08.2018