Otwieramy się także na lokalizacje w centrach handlowych, szczególnie tych prestiżowych. Ale poza strefą food court.
Robert Kuc, franczyzodawca marki Zdrowa Krowa
Wtorek
12.12.2017
Burger nie należy już dziś do kategorii fast foodów – przekonuje Robert Kuc, franczyzodawca marki Zdrowa Krowa.
 

Czym różni się burger w Zdrowej Krowie od fast foodowego hamburgera?
Serwujemy burgery przygotowywane z wysokiej jakości mięsa i zdrowych produktów, ze świeżymi warzywami. Polacy są coraz bardziej aktywni fizycznie, coraz bardziej zwracają uwagę na sposób życia i odżywiania się. A my proponujemy im właśnie wartościowe i zdrowe posiłki. O ich jakości może świadczyć chociażby fakt, że jada u nas coraz więcej osób uprawiających sport. Cały czas podwyższamy też standardy. Nie jesteśmy burgerownią, a restauracją. W naszych lokalach jest obsługa kelnerska.

Gdzie można znaleźć lokale z szyldem Zdrowej Krowy?
Stacjonarne lokale działają obecnie w Katowicach i Gliwicach. W ubiegłym roku od marca do października funkcjonował też punkt sezonowy przy katowickim lotnisku. To miejsce podobne do krakowskich Błoni czy warszawskich Pól Mokotowskich. Świetna lokalizacja na sezonową działalność gastronomiczną. Wiosną ruszy kolejny franczyzowy lokal w Opolu. Obecnie jesteśmy bardzo zainteresowani możliwością uruchomienia restauracji w Warszawie i Krakowie.
Lokal powinien mieć wielkość od 70 do 200 m2. Koszt inwestycji w przypadku powierzchni 100 m2 to około 150 tys. zł. Opłata wstępna (licencyjna) wynosi 15 tys. zł, a miesięczna franczyzowa to 6 proc. od obrotu. Zapewniamy m.in. pomoc przy wyborze lokalizacji, przy rekrutacji pracowników, w kontaktach z sanepidem i innymi instytucjami, projekt wizualny wnętrza, szkolenia dla personelu lokalu oraz dla franczyzobiorcy.

Wprowadzacie jakieś zmiany do oferty franczyzowej?
Do tej pory nie decydowaliśmy się na uruchamianie restauracji w galeriach handlowych, stawiając na lokalizacje przyuliczne. Teraz jednak otwieramy się także na lokalizacje w centrach handlowych, szczególnie tych prestiżowych. Ale poza strefą food court. Nie chcemy być kojarzeni z obecnymi w tych strefach niezdrowymi fast foodami. Jesteśmy już przygotowani do przekształcenia naszego konceptu tak, by technicznie i wizerunkowo odpowiadał wymogom galerii. Trzeba jednak liczyć się z faktem, że inwestycja w lokal w centrum handlowym będzie na pewno wyższa – szacujemy ją na ok. 600 tys. zł.

Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska


POPULARNE NA FORUM

Subway podsumowuje rok

Szczerze Państwu współczuje, dziękuję za informacje i życzę zdrowia

2 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Wynajem kelnerów

Witam Co myślą Państwo o biznesie "wynajem kelnerów" do różnych lokali gastronomicznych (głównie myślę tutaj o hotelach gdzie ciągle potrzebują pracowników do...

1 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Jedzenie na zamówienie

Warto mieć na uwadze firmę, która trudni się produkcja jak i sprzedażą warzyw świeżych, jak również przetworzonych. My do firmy zamawiamy do tej- www.intermaxphu.pl ....

19 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Jedzenie na zamówienie

Jeśli chodzi o pizzę nic nigdy nie przebije pizzerii Amar! Ich pizza na dowóz w Bydgoszczy to najlepszy fast food w mieście. Lubię spotkać się ze znajomymi i zjeść...

19 wypowiedzi
ostatnia 18.04.2018
Subway podsumowuje rok

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

2 wypowiedzi
ostatnia 16.04.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

45 wypowiedzi
ostatnia 16.04.2018
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Jak można sobie pozwolić na taką opcję to dlaczego nie? Po zmianie pracy nie miałam kompletnie czasu na gotowanie bo ilosć obowiązków mnie przytłoczyła, ale chciałam...

52 wypowiedzi
ostatnia 15.04.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Ciekawe propozycje daliście na temat asortymentu gastronomicznego. Nie jest to łatwy dział i są dość spore różnice cenowe i jakościowe. Według mnie w tej branży...

39 wypowiedzi
ostatnia 12.04.2018
zobacz więcej na forum