Otwieramy się także na lokalizacje w centrach handlowych, szczególnie tych prestiżowych. Ale poza strefą food court.
Robert Kuc, franczyzodawca marki Zdrowa Krowa
Wtorek
12.12.2017
Burger nie należy już dziś do kategorii fast foodów – przekonuje Robert Kuc, franczyzodawca marki Zdrowa Krowa.
 

Czym różni się burger w Zdrowej Krowie od fast foodowego hamburgera?
Serwujemy burgery przygotowywane z wysokiej jakości mięsa i zdrowych produktów, ze świeżymi warzywami. Polacy są coraz bardziej aktywni fizycznie, coraz bardziej zwracają uwagę na sposób życia i odżywiania się. A my proponujemy im właśnie wartościowe i zdrowe posiłki. O ich jakości może świadczyć chociażby fakt, że jada u nas coraz więcej osób uprawiających sport. Cały czas podwyższamy też standardy. Nie jesteśmy burgerownią, a restauracją. W naszych lokalach jest obsługa kelnerska.

Gdzie można znaleźć lokale z szyldem Zdrowej Krowy?
Stacjonarne lokale działają obecnie w Katowicach i Gliwicach. W ubiegłym roku od marca do października funkcjonował też punkt sezonowy przy katowickim lotnisku. To miejsce podobne do krakowskich Błoni czy warszawskich Pól Mokotowskich. Świetna lokalizacja na sezonową działalność gastronomiczną. Wiosną ruszy kolejny franczyzowy lokal w Opolu. Obecnie jesteśmy bardzo zainteresowani możliwością uruchomienia restauracji w Warszawie i Krakowie.
Lokal powinien mieć wielkość od 70 do 200 m2. Koszt inwestycji w przypadku powierzchni 100 m2 to około 150 tys. zł. Opłata wstępna (licencyjna) wynosi 15 tys. zł, a miesięczna franczyzowa to 6 proc. od obrotu. Zapewniamy m.in. pomoc przy wyborze lokalizacji, przy rekrutacji pracowników, w kontaktach z sanepidem i innymi instytucjami, projekt wizualny wnętrza, szkolenia dla personelu lokalu oraz dla franczyzobiorcy.

Wprowadzacie jakieś zmiany do oferty franczyzowej?
Do tej pory nie decydowaliśmy się na uruchamianie restauracji w galeriach handlowych, stawiając na lokalizacje przyuliczne. Teraz jednak otwieramy się także na lokalizacje w centrach handlowych, szczególnie tych prestiżowych. Ale poza strefą food court. Nie chcemy być kojarzeni z obecnymi w tych strefach niezdrowymi fast foodami. Jesteśmy już przygotowani do przekształcenia naszego konceptu tak, by technicznie i wizerunkowo odpowiadał wymogom galerii. Trzeba jednak liczyć się z faktem, że inwestycja w lokal w centrum handlowym będzie na pewno wyższa – szacujemy ją na ok. 600 tys. zł.

Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska


POPULARNE NA FORUM

Franczyza od McDonald’s

Hello, You are doing great job. Do you guys have any idea how to take franchise of Penn Station. Penn Station Menu is just awesome i am having great business opportunity please...

1 wypowiedzi
ostatnia 20.07.2018
Otwieramy kebab

Jeśli szukasz sprawdzonego sprzętu kuchennego, czy również innych elementów wyposażenia a nawet chemii profesjonalnej to sprawdź koniecznie GastroNet24. Pomimo ogromnego...

12 wypowiedzi
ostatnia 19.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018