W pełni wyposażona i gotowa do pracy przyczepa gastronomiczna to koszt 65 tys. zł netto.
Piątek
05.01.2018
Franczyzodawca Lodów Marsjano zniósł miesięczną opłatę franczyzową. Ma to zachęcić franczyzobiorców do kupna licencji na biznes.
 

Sieć Lody Marsjano liczy 140 punktów, z czego 80 działa we franczyzie. Licencjodawca zakłada, że w nadchodzącym sezonie przybędzie kolejne 30 placówek. Na pewno zachętą do otwarcia punktu będzie zniesienie miesięcznej opłaty franczyzowej, na które zdecydowała się firma.
– Zlikwidowaliśmy zbędne opłaty, które mogły być uciążliwe dla naszych partnerów w przypadku słabszego sezonu – wyjaśnia Łukasz Stokowski, menedżer ds. rozwoju marki Lody Marsjano.

Marka proponuje kilka możliwości współpracy. Pierwsza to oczywiście franczyza. W pełni wyposażona i gotowa do pracy przyczepa gastronomiczna to koszt 65 tys. zł netto. Znajdują się w niej wszelkie konieczne instalacje i meble oraz automat do lodów, gofrownica, granitor do mrożonych soków, szafa chłodnicza, syfon do bitej śmietany, bemar do polew, monitoring. Każda z przyczep posiada odbiór Sanepidu i nie wymaga podłączenia wody bieżącej. Poza tym wydatkiem nie ma już żadnych innych opłat.
Kolejna możliwość to ajencja. Umowę ajencyjną można podpisać na jeden lub kilka sezonów. Ajenci mają do wyboru dwie opcje – w zależności od tego, na którą się zdecydują, będą otrzymywać albo 25, albo 60 proc. wypracowanego zysku. W każdym przypadku wpłacają kaucję w wysokości 15 tys. zł.
Trzecią formą współpracy jest wynajem. Wynajmujący wpłaca 15 tys. zł kaucji, a w zamian otrzymuje gotową do pracy przyczepę. Przez cały okres najmu co miesiąc płaci do centrali czynsz dzierżawny w wysokości 3 tys. zł.
– Oczywiste jest, że lody to biznes sezonowy. Jednak przy zaangażowaniu i chęci współpracy, można zarobić tyle, by był to dochód pozwalający przeżyć cały rok – zapewnia Łukasz Stokowski. – Mamy kliku multifranczyzobiorców, którzy posiadają od trzech do nawet dziewięć punktów Lodów Marsjano. Nie zamyka to oczywiście drogi osobom, które dopiero chcą zacząć pracę w tym biznesie.


POPULARNE NA FORUM

Subway podsumowuje rok

Szczerze Państwu współczuje, dziękuję za informacje i życzę zdrowia

2 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Wynajem kelnerów

Witam Co myślą Państwo o biznesie "wynajem kelnerów" do różnych lokali gastronomicznych (głównie myślę tutaj o hotelach gdzie ciągle potrzebują pracowników do...

1 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Jedzenie na zamówienie

Warto mieć na uwadze firmę, która trudni się produkcja jak i sprzedażą warzyw świeżych, jak również przetworzonych. My do firmy zamawiamy do tej- www.intermaxphu.pl ....

19 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Jedzenie na zamówienie

Jeśli chodzi o pizzę nic nigdy nie przebije pizzerii Amar! Ich pizza na dowóz w Bydgoszczy to najlepszy fast food w mieście. Lubię spotkać się ze znajomymi i zjeść...

19 wypowiedzi
ostatnia 18.04.2018
Subway podsumowuje rok

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

2 wypowiedzi
ostatnia 16.04.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

45 wypowiedzi
ostatnia 16.04.2018
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Jak można sobie pozwolić na taką opcję to dlaczego nie? Po zmianie pracy nie miałam kompletnie czasu na gotowanie bo ilosć obowiązków mnie przytłoczyła, ale chciałam...

52 wypowiedzi
ostatnia 15.04.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Ciekawe propozycje daliście na temat asortymentu gastronomicznego. Nie jest to łatwy dział i są dość spore różnice cenowe i jakościowe. Według mnie w tej branży...

39 wypowiedzi
ostatnia 12.04.2018
zobacz więcej na forum