Pizza z galerii
Plaza Rzeszów, Galeria Vivo w Krośnie, Galeria Amber w Kaliszu czy Galeria Neptun w Starogardzie Gdańskiem – to ostatnio otwarte pizzerie pod szyldem Telepizzy. Na razie wszystkie te lokale są własnością franczyzodawcy, ale rozważane już jest otwieranie placówek licencyjnych w takich właśnie lokalizacjach.
– Kierunek rozwoju jest jak najbardziej właściwy. Najważniejszą rzeczą jest odpowiednie dobranie struktury kosztów i właściwa ocena potencjału lokalizacji, tak aby możliwość dostawy była wartością dodaną. Wszystkie nowo otwarte placówki bardzo dobrze się rozwijają. Jesteśmy pewni, że tak samo będzie w przypadku pizzerii licencyjnych. Być może w kolejnych galeriach placówki Telepizzy poprowadzą już franczyzobiorcy. Koszt inwestycji w placówkę licencyjną wynosi ok. 250 tys. zł – mówi Leszek Nowak, menedżer ds. rozwoju Telepizza Poland.
Nowo otwarte punkty Telepizza działają w popularnych strefach food court. Goście mogą zjeść pizzę na miejscu lub zamówić z dostawą do domu. Na podobnych zasadach działać będą pizzerie franczyzowe.
– Interesuje nas różny format galerii. Co prawda na razie jesteśmy w mniejszych i średnich centrach handlowych, ale jeśli nadarzy się okazja, to wejdziemy do dużych obiektów – twierdzi Leszek Nowak. Jak zapewnia, Telepizza bardzo rozważnie dobiera nowe lokalizacje, dbając o odpowiednią ekspozycję marki i możliwość dotarcia do szerokiej grupy odbiorców.
Telepizza nadal otwiera też pizzerie w typowych dla siebie lokalizacjach przyulicznych.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali