Jednorazowa opłata za przystąpienie do sieci Koku Sushi wynosi 25 tys. zł, natomiast opłata miesięczna to 2,5 tys. zł.
Czwartek
08.02.2018
Koku Sushi chce otwierać we franczyzie restauracje premium. O ile wzrośnie inwestycja?
 

Pod szyldem Koku Sushi działa 17 restauracji, a w marcu ruszy kolejna.
– To będzie nasz drugi lokal własny, w Białymstoku. Przygotowujemy go w nowym formacie premium – zdradza Urszula Olechno, współwłaściciel sieci Koku Sushi.

Standardowo restauracje Koku Sushi otwierają się w lokalach wielkości 60-120 m2. Koszt inwestycji, w zależności od stanu wyjściowego pomieszczeń, waha się z reguły od 100 do 200 tys. zł. W przypadki linii premium lokale będą większe (powyżej 120 m2). Obowiązkowe będzie też miejsce na letni ogródek.
– Co za tym idzie konieczne będzie większe zaplecze, bo ogródek podwaja liczbę gości – mówi Urszula Olechno. – Restauracje będą miały ponadto większą kartę alkoholi, wzbogacony wystrój wnętrza. Będą też działać dłużej, z nastawieniem bardziej na godziny nocne.
W związku z tym wyższa będzie też kwota inwestycji franczyzodawca szacuje, że o 50 proc. w stosunku do formatu podstawowego.
– Format premium jest tworzony z myślą o bardziej prestiżowych lokalizacjach, centrach dużych miast, starówkach. Już w tym roku uruchomimy przynajmniej dwa lokale franczyzowe w tej linii, w Świnoujściu i Krakowie – dodaje Urszula Olechno. – Ale mamy też zapytania ze średniej wielkości miast, gdzie franczyzobiorcy chcieliby otworzyć lokal w formacie premium lub poszerzyć ofertę już działającej restauracji, wprowadzając jego elementy, np. szerszy wybór alkoholi, czy dłuższe godziny otwarcia.
Jednorazowa opłata wstępna wynosi 25 tys. zł, natomiast opłata miesięczna to 2,5 tys. zł. Franczyzodawca zapewnia m.in. projekt wyposażenia wnętrz oraz projekt technologiczny dla Sanepidu, receptury potraw, podręcznik operacyjny, czterotygodniowe szkolenie pracowników. Restauracje realizują też zamówienia w dostawie.
– Jesteśmy obecni na portalach Pyszne.pl oraz Pizzaportal, a oprócz tego mamy własny kanał zamówień on-line – mówi współwłaścicielka Koku Sushi.
Jedna trzecia restauracji jest prowadzona przez multifranczyzobiorców.


POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018