W małym i dużym mieście / Swoje lokale marka otwiera już w miastach liczących od 20 tys. mieszkańców. W całym 2018 roku chce uruchomić w sumie 20 nowych placówek.
Środa
16.05.2018
Sieć Meat&Fit co miesiąc otwiera nowy lokal. A wkrótce jeszcze przyspieszy.
 

Meat & Fit to sieć niewielkich punktów gastronomicznych typu bistro, gdzie królem menu jest burger (także w wersji wegańskiej). Oprócz tego serwowane są również m.in.: sałatki, smoothies owocowe i warzywne, kawa. W tym roku koncept rozwija się wyjątkowo szybko. Do tej pory otwarte zostały już cztery lokale: w Kłodzku, Krakowie, Sochaczewie i Częstochowie.
– W maju otwieramy punkt w Złotoryi. Na pierwsza połowę roku mamy również zaplanowane otwarcia w Siedlcach, Wrocławiu i Białymstoku. Lokale są prawie gotowe – wylicza Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy sieci Meat&Fit i 7 Street. – Podpisaliśmy też już kolejne umowy franczyzowe oraz umowy najmu lokali w Warszawie i Płocku.

Swoje lokale marka otwiera już w miastach liczących od 20 tys. mieszkańców. W całym 2018 roku chce uruchomić w sumie 20 nowych placówek. Meat&Fit to jeden z tańszych konceptów, jeśli chodzi o burgerownie.
– Jeżeli znajdziemy lokal, który jest już przystosowany do potrzeb gastronomii, remont może zmieścić się w kwocie 10-25 tys. zł – informuje Łukasz Błażejewski. – Natomiast w przypadku pomieszczeń w stanie deweloperskim mogą to być kwoty rzędu 40-60 tys. zł.
Na sprzęt gastronomiczny trzeba przeznaczyć ok. 30 zł netto, a na wyposażenie sali kolejne 20 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 3 tys. zł. Za projekt technologiczny lokalu franczyzobiorca musi zapłacić 1,2 tys. zł.
– W jego ramach są też projekty próbne, na podstawie których licencjobiorca może dokonać szacunku kosztów inwestycji – podkreśla Łukasz Błażejewski.
Proces przygotowania lokalu Meat&Fit trwa około dwa miesięce. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 6 proc. od obrotów netto. Według licencjodawcy lokale stają się rentowne już po miesiącu działalności, a zwrotu z inwestycji można się spodziewać nawet po 8 miesiącach.
– Jeszcze w maju wprowadzimy nowe menu. Poszerzymy m.in. ofertę wegańską, która bardzo dobrze się sprzedaje, nie tylko o nowe burgery, ale też m.in. o tortille, falafele – dodaje Łukasz Błażejewski.


Łukasz Błażejewski, dyrektor ds. franczyzy sieci Meat&Fit: / - Jeżeli znajdziemy lokal, który jest już przystosowany do potrzeb gastronomii, remont może zmieścić się w kwocie 10-25 tys. zł. Natomiast w przypadku pomieszczeń w stanie deweloperskim mogą to być kwoty rzędu 40 – 60 tys. zł.
Dane kandydata
Dane kandydata
Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje
If you see this, leave this form field blank

POPULARNE NA FORUM

Franczyza od McDonald’s

Hello, You are doing great job. Do you guys have any idea how to take franchise of Penn Station. Penn Station Menu is just awesome i am having great business opportunity please...

1 wypowiedzi
ostatnia 20.07.2018
Otwieramy kebab

Jeśli szukasz sprawdzonego sprzętu kuchennego, czy również innych elementów wyposażenia a nawet chemii profesjonalnej to sprawdź koniecznie GastroNet24. Pomimo ogromnego...

12 wypowiedzi
ostatnia 19.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

12 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018