Własny McDonald's we franczyzie
Wszystkich, którzy chcieliby poprowadzić własną restaurację pod szyldem McDonald's, firma zaprasza na spotkanie informacyjne na temat możliwości współpracy.
Przedstawiciele Działu Franczyzy oraz franczyzobiorcy – właściciele restauracji McDonald’s spotkają się z kandydatami w dwóch miastach:
Kielce:
19 lipca 2018, g. 16:00,
Grand Hotel,
ul. Sienkiewicza 78
Białystok:
24 lipca 2018, g. 15:00,
Royal Hotel & SPA,
Rynek Kościuszki 11
Należy potwierdzić uczestnictwo w spotkaniu: licencja@pl.mcd.com lub tel. 608 744 744.
Minimalna kwota kapitału własnego: 1,2 mln zł.
– Franczyzobiorcę McDonald’s można określić mianem niezależnego, indywidualnego przedsiębiorcy, który jest odpowiedzialny za swoją restaurację i nie prowadzi dodatkowych przedsiębiorstw, wymagających od niego zaangażowania i nadzoru – wyjaśnia Monika Dąbrowska, franchising menedżer z McDonald’s Polska.
Kandydat na franczyzobiorcę prowadzi działalność gospodarczą samodzielnie, nie jest możliwe prowadzenie restauracji razem ze wspólnikiem.
– Mocną stroną lokalnych przedsiębiorców, którzy są franczyzobiorcami jest doskonała znajomość potrzeb klientów ich restauracji i możliwość reagowania na nie, co wpływa korzystnie na jakość obsługi w restauracjach McDonald’s – dodaje Monika Dąbrowska. – Licencjobiorca powinien mieć konkretną wizję dotyczącą tego, jak chce efektywnie zarządzać swoją restauracją oraz długofalowy plan działania. Oczywiście w ramach franczyzy otrzymuje on wiedzę dotyczącą systemu funkcjonowania restauracji, jednak sam licencjobiorca musi wykazać się przedsiębiorczością i pomysłowością.
Franczyzobiorca McDonald’s nie tylko podejmuje wszelkie decyzje biznesowe, lecz także prowadzi politykę personalną w swojej restauracji, odpowiadając za szkolenia i działania mające na celu ciągłą poprawę jakości usług i produktów. Decyduje on m.in. o rekrutacji i o wynagrodzeniach, dzięki czemu dysponuje narzędziami do motywowania swoich pracowników.
– Ale to nie wszystko. Franczyzobiorca McDonald’s jest twarzą marki, jej ambasadorem i dlatego musi wspierać jej wizerunek działaniami społecznymi i promocyjnymi, dbając o relacje z otoczeniem, w którym jego restauracja funkcjonuje – mówi franchising menedżer McDonald's.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
– Nasza strategia na lata 2024-26 zakłada zwiększenie liczby otwieranych restauracji. Większość z nich będzie franczyzowa – mówi Marek Mikusek z McDonald’s Polska.
Jaki biznes ma dziś przed sobą najlepsze perspektywy? Zamiast wróżyć z fusów, lepiej sprawdzić, którym konceptom franczyzowym dobrze się wiedzie. Kto może otworzyć restaurację McDonald's? Sprawdź w miesięczniku "Własny Biznes FRANCHISING".
Dwudziesta pierwsza edycja Targów Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki przyciąga coraz więcej interesujących wystawców. Targi najlepszych pomysłów na biznes startują 19 października i potrwają trzy dni.
Patrycja Niedźwiecki prowadzi z mężem już trzy restauracje pod złotymi łukami. Jak wygląda franczyza Maka „od kuchni”?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali