Subway na Targach on-line
zuza: Czy szukacie franchisobiorców? Jakie są Wasze wymagania dotyczące np. lokalizacji, franchisobiorcy?
Kris A. Selka: Tak szukamy frachisobiorców i zapraszam wszystkich do odwiedzenia naszej strony www.subwaypolska.pl i zapoznania się z naszymi materiałami na stronie.
Nasz franchising kształtuje się w granicach od 67 tys. USD to 184 tys. USD, ceny te są porównywalne w warunkach Polskich (takie same). Każdy franchisobiorca powienien zadbać o finansowanie, chociaż my już nawiązaliśmy pewne kontakty rokujące finasowanie przez osoby prywatne (franchisobiorca musi te rokowania przeprowadzić sam, my możemy tylko podać z kim należy się skontaktować).
Co się tyczy lokalizacji: każdy potencjalny franchisobiorca powinien rozejrzeć się dookola w poszukiwaniu lokalu od 60 metrów kw do 120 m.kw. na lokal w ruchliwych punktach miasta (shopping centers, dworce, rynki itd.) i zaproponować nam te lokalizacje, my przyjedziemy zaakceptujemy lub pomożemy znaleźć inny lokal.
Posiadamy olbrzymie doświadczenie i zdajemy sobie sprawę, że Państwo możecie nie znaleść lokalu, proszę się nie obawiać, my Państwu pomożemy w znalezieniu właściwego lokalu.
mika: Po jakim czasie przewidywany jest zwrot kosztów inwestycji?
Kris A. Selka: Naszym celem jest aby każdego franchisbirocy inwestycja "zwrócila" się w okresie jednego roku. Nie jest jednak to obietnica czy standard dla naszego franchisingu.
Z każdą inwestycją jest związane ryzyko i my musimy się z tym liczyć.
Rafał: Jakim kapitałem własnym powinienem dysponować, żeby otworzyć "Subway" w Krakowie, biorąc pod uwagę, że nie posiadam własnego lokalu. Proszę o wyszczególnenie poszczególnych wydatków.
Kris A. Selka: Jeżeli chodzi o szczegółów pytania dotyczące inwestycji proszę kierować je na mój e-mail adres: kselka@subwaypolska.pl i ja bardzo chętnie poślę broszurę zawierającą wyliczenia kosztowe.
abs: Kiedy zostanie otwarty punkt waszej sieci we Wrocławiu?
Jakiej wielkości będzie to lokal i gdzie położony?
Kris A. Selka: Franchisobiorca z Wrocławia, nie podpisał jeszcze umowy o franchisingu. Od momentu podpisania, generalnie restauracja Subway powinna otworzyć drzwi w okresie od 2-3miesiecy
paprotka: Dlaczego akurat postanowiliście zainwestować w Polsce? Przecież Polska jest zasypana wszelkiego rodzaju Oskarami, aPetitami itd.
Kris A. Selka: Uważamy, ze Polska jest gotowa na zmianę w sposobie żywienia w fast-food systemie. Nie sądzimy, aby Polska miała nadmiar w wyborze jeśli chodzi o to co jeść i gdzie, dlatego uważamy, ze Subway ma wielkie szanse na stanie się wiodącą siecią na tym rynku.
pasikonik: Jaki musi być przepływ klientów przez punkt (ile trzeba sprzedać kanapek dziennie), żeby wyjść na swoje?
Kris A. Selka: Jest to trudne do odpowiedzenia pytanie, jako, że na to wpływa wiele czynników. Można jednak śmiało powiedzieć, że w porównaniu z innymi sieciami nasze wymagania są stosunkowo niskie aby zbilansować tydzień.
paprotka: Czy macie już franczyzobiorców w Trojmieście? Ile punktów chcecie tu otworzyć i w jakich miejscach?
Kris A. Selka: Mamy zainteresowanych w Trójmieście, jak dotychczas jednak nikt nie podpisał umowy o franchising.
Proszę pamietać, że w każdym mieście jest miejsce dla więcej niż jednego frachisobiorcy, tak więc zapraszamy.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Chętnych do otwierania punktów pod szyldem Furgonetka przybywa. Co firma oferuje partnerom?
Coraz więcej osób nosi okulary, bo w dobie komputerów i smartfonów wzrok jest nadwyrężony. Dlatego też przybywa salonów optycznych, a skoro popyt nakręca sprzedaż, chętnych do wejścia w ten biznes nie brakuje.
– Każdy może założyć przedszkole. Trzeba jednak zatrudnić pracowników, którzy mają odpowiednie wykształcenie – mówią właścicielki przedszkola Góra Uczuć.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Sieć sklepów z alkoholem w minionym roku otworzyła znacznie więcej placówek, niż planowała. Dlaczego?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?
Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...
Oszukani przez franczyzodawcę
Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?
Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...
piszę pracę na temat franchisingu :)
hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché
przeciez to złodzieje
piszę pracę na temat franchisingu :)
Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...
Hodowla psów: Trudne życie hodowcy
Znam osoby gdzie rocznie zarabiają 300 tys złotych prosze nie łżeć że hodowla się nie opłaca.