21.05.2003

Hokus-Pokus chce franczyzy

Tworzenie sieci franchisingowej planuje Mirosław Kiszko, właściciel białostockiej sieci restauracji Hokus-Pokus.

-Jesteśmy na etapie opracowywania oferty i pakietu franczyzowego - powiedział Nowościom Gastronomicznym Mirosław Kiszko. - Więcej na ten temat będzie można powiedzieć za kilka tygodni - dodał.

Wiadomo jedynie, że potencjalny franczyzobiorca będzie musiał dysponować lokalem o powierzchni 70-80 mkw. Hokus - Pokus będzie umożliwiał stworzenie restauracjiw jednym z dwóch profili: pizzeria z bogatym menu orientalnym lub restauracja oferująca dania orientalne i kuchni śródziemnomorskiej.

- Koncepcję kuchni orientalnej, z wyłączeniem oferty pizzerii, opracowaliśmy przy okazji otwierania restauracji w białostockim Auchan - wyjaśnia Kiszko. - Nie mogliśmy oferować pizzy, ponieważ jest tu Pizza TAI, a Auchan nie dopuszcza takiej konkurencyjności wśród swoich najemców - dodał. Pierwsza restauracja "Hokus-Pokus" powstała w czerwcu 1997 roku, w Białymstoku, przy ul. Kilińskiego. - W związku z rosnącym zainteresowaniem klientów naszą ofertą wkrótce powstały kolejne restauracje - powiedział Nowościom Gastronomicznym Kiszko. - Wiosną 2000 roku w Centrum Handlowym "Marko", a w grudniu 2000 roku w Centrum Handlowym "Auchan". W marcu 2001 roku firma uruchomiła produkcję gotowych dań mrożonych.

Więcej: Nowości Gastronomiczne, maj 2003, nr 5, str. 9

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0