31.07.2003

Hokus-Pokus buduje sieć franczyzową

Otwarcie nowej restauracji Hokus-Pokus zapowiada właściciel sieci, Marek Kiszko.

Obecnie na rynku białostockim działają trzy lokale Hokus-Pokus, oferujące pizzę i kuchnię orientalną. Pierwsza restauracja powstała w czerwcu 1997 r. Po jej dobrym przyjęciu przez klientów w 2000 r. powstały następne: w centrach handlowych Marko i Auchan. Obecnie firma planuje otwarcie jesienią z własnych środków czwartego lokalu - w zachodniej części Polski. Marek Kiszko przewiduje też powstanie kolejnych restauracji w oparciu o franczyzę.

Potencjalny franczyzobiorca musi dysponować lokalem o powierzchni 70-80 m2. Hokus-Pokus będzie umożliwiał stworzenie restauracji o jednym z dwóch profili: pizzerii z bogatym menu orientalnym lub restauracji oferującej dania orientalne i kuchni śródziemnomorskiej. Koncepcja taka została opracowana w trakcie przygotowań do otwarcia resauracji w białostoskim Auchan. - Nie mogliśmy tu oferować pizzy, ponieważ jest już Pizzeria TAI, a Auchan nie dopuszcza konkurencji wśród najemców - powiedział Mirosław Kiszko. W marcu 2001 r. firma uruchomiła produkcję gotowych dań mrożonych z oferty restauracji Hokus-Pokus.

Info: Nowości Gastronomiczne, nr 7, lipiec 2003

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0