12.02.2004

Duda buduje sieć

Zakłady Mięsne Duda-Bis z Sosnowca otwierają kolejne sklepy franchisingowe.

Mają ich dopiero 5, ale do końca 2004 roku ma przybyć 60. – Kilka tygodni temu uruchomiliśmy sklep przy ul. Grójeckiej w Warszawie. Placówka uzyskuje rekordowe obroty – kilka razy wyższe niż w przypadku naszych standardowych sklepów – powiedział Tomasz Halabowski z ZM Duda-Bis Wiadomościom Handlowym.

Standardowy market pod szyldem Duda oferuje 150-200 produktów – mięso, wędliny, drób i podroby. Handlowiec chcący przystąpić do sieci, powinien posiadać lokal o powierzchni całkowitej 80-200 mkw. (minimalna powierzchnia sprzedaży 45 mkw.), w atrakcyjnej lokalizacji oraz wykazywać się dobrą kondycją finansową.

Duda to największe przedsiębiorstwo branży mięsnej w Polsce i jedno z najnowocześniejszych w Europie. Produkuje ponad 250 ton wyrobów na dobę. W ZM Duda-Bis w Sosnowcu wytwarzanych jest 300 rodzajów produktów z mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu.

Źródło: „Duda buduje sieć sklepów franchisingowych”, Wiadomości Handlowe, nr 2, luty 2004

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0