Nie tylko pizza w Pizza Hut

Czwartek
12.10.2006
Pizza Hut wprowadza zmiany w menu i realizuje nową strategię działania.
 

Dotychczasowe menu zostało wzbogacone o dodatkowych siedem propozycji, m.in. paluchów chlebowych, pieczarek faszerowanych, sałaty śródziemnomorskiej, sałaty szefa, calzone i cordon bleu. Aby zwrócić uwagę klientów na nową ofertę, firma zorganizowała kampanię promocyjną pod hasłem „365 powodów by do nas wpaść”. Kampania ma również zwrócić uwagę klientów na fakt, że pizza jest tylko jedną z wielu potraw, które można znaleźć w restauracjach.

Poprzez urozmaicanie i wzbogacanie menu, Pizza Hut konsekwentnie realizuje strategię zmiany profilu działalności i pozycjonowania sieci restauracji na rynku gastronomicznym. AmRest, firma zarządzająca siecią chce, by Pizza Hut była zaliczana do segmentu restauracji typu „codziennych”(casual dining). Dodatkowo, liczy również na przyciągnięcie nowych klientów, którzy będą chcieli spróbować potraw inspirowanych kuchnią włoską i śródziemnomorską.

Obecnie AmRest prowadzi w Polsce 52 restauracje Pizza Hut. (aw)


Aneta Wieczorek-Hodyra
dziennikarz