Poniedziałek
04.12.2006
Sieć restauracji Gruzińskie Chaczapuri przygotowuje się do wprowadzenia systemu franczyzowego.
 

Właściciele sieci restauracji oferujących kuchnię gruzińską opracowują już warunki franczyzy. Poszukiwania franczyzobiorców rozpoczną się w 2007 roku. Na razie sieć uruchamia jedynie własne lokale.

- Kładziemy nacisk na promowanie naszej marki, dlatego sami otwieramy następne restauracje w Krakowie w innych miastach - mówi Marek Kawiorski, współwłaściciel firmy rodzinnej i sieci Gruzińskie Chaczapuri.

Aktualnie działają trzy Gruzińskie Chaczapuri usytuowane w ścisłym centrum Krakowa. Po wprowadzeniu franczyzy wszystkie restauracje sieci otwierane w tym mieście będą prowadzone przez dawcę licencji. W pozostałych miastach lokale poprowadzą biorcy licencji. (aw)


Aneta Wieczorek-Hodyra
dziennikarz