Agapes w katalogu franczyz i systemów partnerskich

Na razie w sieciach Pizza Pai, Flunch i Bistro Flunch działają 23 lokale własne, ale ich właściciel, firma Agapes, rozpoczęła poszukiwania franczyzobiorców.
Wtorek
19.12.2006
W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieci restauracji Flunch, Bistro Flunch i Pizza Pai.
 

Pizza Pai to restauracje serwujące nie tylko różnego rodzaju pizzę, ale i inne dania: np. włoski pieróg – piadina, z chrupiącym ciastem zawierającym nadzienie z szynki, pieczarek i sera. Sieć restauracji pod szyldem Bistro Flunch łączy asortyment Pizza Pai i dań obiadowych Flunch. W ofercie znajdują się tradycyjne polskie potrawy, od pierogów po golonkę, jak również potrawy rybne i z makaronu (lasagne, spaghetti). Amatorzy mięs mogą zamówić tu porcję grillowanego mięsa, jarosze zaś potrawy wegetariańskie.

Na razie w sieciach Pizza Pai, Flunch i Bistro Flunch działają 23 lokale własne, ale ich właściciel, firma Agapes, rozpoczęła poszukiwania franczyzobiorców. Aby przyłączyć się do sieci, należy dysponować kwotą 30-50 tys. zł - na „rozruch” biznesu.

Franczyzodawca inwestuje w restaurację i gotowy już lokal oddaje w dzierżawę franczyzobiorcy. Opłata bieżąca będzie wynosiła 3 proc. od obrotu. Natomiast opłata na fundusz marketingowy - 1 proc. Są to na razie wstępne warunki przystąpienia do sieci, ponieważ firma dopiero rozpoczęła pracę nad rozwojem sieci franczyzowej.

Lokale franczyzowe będą otwierane w centrach handlowych w całej Polsce w pomieszczeniach o powierzchni od 60 do 200 m2. Przez kolejne trzy lata ma powstać 50 nowych restauracji Pizza Pai, Flunch i Bistro Flunch.

(agaka)


Agnieszka Turska