Da Grasso przekroczyła setkę

Czwartek
01.02.2007
Sieć Da Grasso tworzy już 108 pizzerii. Najwięcej znajduje się w rejonie Śląska, na Pomorzu oraz w okolicach Warszawy.
 

- W 2006 roku otworzyliśmy 33 nowe pizzerie. Obecnie kilkadziesiąt lokali przygotowywanych jest do otwarcia - twierdzi Karolina Rozwandowicz, odpowiedzialna za rozwój sieci franczyzowej Da Grasso.

Firma remontuje obecnie również lokal w śródmieściu Łodzi, w którym zostanie otwarta własna całododobowa pizzeria Da Grasso. Nowy punkt będzie wzorcowym lokalem, miejscem w którym będą szkoleni franczyzobiorcy. To również w Łodzi przedstawiciele sieci będą testować nowe produkty spożywcze oraz zmiany w menu.


Pizzeria Da Grasso w podwarszawskim Pruszkowie

Da Grasso we współpracy z firmami partnerskimi stworzyła system logistyczny, który usprawnił organizację dostaw do placówek sieci.
- Ze względu na ilość kupowanych przez sieć półproduktów do przyrządzania pizzy, zdecydowaliśmy się na produkowanie niektórych artykułów spożywczych pod marką Da Grasso m.in. ser oraz majonez - mówi Karolina Rozwandowicz.

Da Grasso aktualizuje swoje menu. Ostatnio wprowadziła kilka nowych rodzajów pizzy, sałatek oraz pieczone skrzydełka z kurczaka. Wkrótce w sprzedaży będą również dania kuchni włoskiej.

Przedstawiciele firmy zapowiadają ekspansję poza granice kraju. Firma prowadzi rozmowy z osobami, które planują otworzyć pizzerie pod szyldem Da Grasso w Czechach, Niemczech, Irlandii oraz Anglii.

(asmoli)