Biznes z nadzieniem
Sprzedajecie państwo paszteciki i barszczyk. Czy tego typu potrawy cieszą się jeszcze popularnością?
Nasze paszteciki nie są typowymi produktami, jakie wszyscy znają ze Świąt Bożego Narodzenia. To całkowicie nowy dla wielu ludzi przysmak, łączący w sobie 3 cechy: smak, niską cenę i możliwość konsumpcji w krótkim czasie. Pasztecika nie łączymy z innymi produktami, bo sam w sobie ma stanowić alternatywę dla innych fast foodów.
Czy tego typu produkty mają szansę na wygraną z najbardziej obecnie popularnymi pierogami i pizzą?
Nie narzekamy na brak klientów. Pierwszy pasztecik kupowany jest zazwyczaj z ciekawości. Potem wielu kupujących zostaje stałymi klientami. Istnieją inne punkty sprzedaży podobnych produktów, ale nie są dla nas konkurencją.
Czy właściciele barów mogą również starać się o zlecenia cateringowe?
Przecież paszteciki i barszczyk to jedno z najpopularniejszych dań na różnego rodzaju imprezach okolicznościowych: weselach, czy chrzcinach.
Każdego dnia zjawia się kilku klientów zamawiających po 30 szt., a bywają i tacy, którzy składają zamówienie na 200 szt. pasztecików. Zazwyczaj zamawiają biura rozmaitych placówek organizujące spotkania, w których istotną rolę odgrywa koszt ich organizacji. Nie spotkałem się do tej pory z tańszą formą cateringu.
rozmawiała (aw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali