28.10.2008

30 tys. restauracji w 88 krajach

W październiku otwarta została trzydziestotysięczna restauracja Subway.

Jeszcze 10 lat temu sieć liczyła trochę ponad 10 tys. punktów. W USA i Wielkiej Brytanii Subway posiada największą liczbę restauracji. Każdego dnia na świecie powstają średnio trzy nowe punkty firmy. Jak przekonują przedstawiciele Subway'a, franczyzobiorcy współpracujący z firmą często decydują się na otwieranie kolejnych placówek.

Klient w restauracji Subway.

W Polsce w ciągu najbliższych 5 lat planowane jest otwarcie ponad 200 restauracji. To ambitny plan, zważywszy na fakt, że w tej chwili w sieci działa tylko 11 placówek.

W Polsce w ciągu najbliższych 5 lat planowane jest otwarcie ponad 200 restauracji. To ambitny plan, zważywszy na fakt, że w tej chwili w sieci działa tylko 11 placówek. Jednak następnych 23 restauracji jest już w budowie, a każdego miesiąca sprzedawane są kolejne licencje. Na razie restauracje powstają w miastach powyżej 100 tysięcy mieszkańców ale jednocześnie poszukiwane są niestandardowe lokalizacje, takie jak stacje benzynowe, dworce, centra sportowe itp.

Podstawowe menu w każdym lokalu sieci Subway jest takie samo. Pieczywo do kanapek wypiekane jest na miejscu w każdej restauracji, w pięciu różnych smakach. Klienci sami decydują o składnikach swojej kanapki, takich jak mięsa, sery, warzywa oryginalne sosy oraz sojowe kotlety dla wegetarian.

(agaka)

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0

Agnieszka Kamińska

dziennikarz
Napisz do autora