Technologia, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach świata, z tego aż w 5 tys. punktach w USA.
Czwartek
13.08.2009
W lipcu 2009 roku Lorien Foodservice uruchomiła w Koninie pierwszą restaurację sieci United Chicken.
 

Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz amerykańskich kanapek z chrupiącym kurczakiem, dodatkami i sosami. Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach przypraw. W 1954 roku znany wynalazca L.A.M. Phalen wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka, polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby mięso było soczyste i jednocześnie zawierało mniej tłuszczu niż smażone tradycyjnie.

Sieć United Chicken czerpie z najlepszych amerykańskich tradycji restauracji szybkiej obsługi (quick service restaurants). Technologia Genuine Broaster Chicken, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach świata, z tego aż w 5 tys. punktach w USA.
- Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 tys. mieszkańców – mówi Daniel Szczepański, wiceprezes poznańskiej firmy Lorien Foodservice. - Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze 4 punktów.

Od cateringu do franczyzy

Od 1996 roku Lorien Foodservice z Poznania oferuje rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, poczynając od doradztwa na etapie projektowania poprzez dostarczanie wszelkiego rodzaju sprzętu oraz pełną opiekę posprzedażową.

Klienci spółki to największe firmy cateringowe, takie jak Impel Catering, Eurest czy Sodexho. Z usług firmy skorzystały hotele m.in. Gołębiewski, Sheraton czy Marriott oraz klienci sieciowi, tacy jak hotele Ibis oraz restauracje Flunch. Dziełem spółki są także restauracje pracownicze.

(agaka)


Agnieszka Turska
Agnieszka Turska
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018