Technologia, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach świata, z tego aż w 5 tys. punktach w USA.
Czwartek
13.08.2009
W lipcu 2009 roku Lorien Foodservice uruchomiła w Koninie pierwszą restaurację sieci United Chicken.
 

Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz amerykańskich kanapek z chrupiącym kurczakiem, dodatkami i sosami. Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach przypraw. W 1954 roku znany wynalazca L.A.M. Phalen wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka, polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby mięso było soczyste i jednocześnie zawierało mniej tłuszczu niż smażone tradycyjnie.

Sieć United Chicken czerpie z najlepszych amerykańskich tradycji restauracji szybkiej obsługi (quick service restaurants). Technologia Genuine Broaster Chicken, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach świata, z tego aż w 5 tys. punktach w USA.
- Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 tys. mieszkańców – mówi Daniel Szczepański, wiceprezes poznańskiej firmy Lorien Foodservice. - Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze 4 punktów.

Od cateringu do franczyzy

Od 1996 roku Lorien Foodservice z Poznania oferuje rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, poczynając od doradztwa na etapie projektowania poprzez dostarczanie wszelkiego rodzaju sprzętu oraz pełną opiekę posprzedażową.

Klienci spółki to największe firmy cateringowe, takie jak Impel Catering, Eurest czy Sodexho. Z usług firmy skorzystały hotele m.in. Gołębiewski, Sheraton czy Marriott oraz klienci sieciowi, tacy jak hotele Ibis oraz restauracje Flunch. Dziełem spółki są także restauracje pracownicze.

(agaka)


Agnieszka Turska