W pizzeriach Grubego Benka klient sam komponuje pizzę decydując o jej składnikach i zarazem cenie.
Wtorek
15.09.2009
Powstała kolejna restauracja Grubego Benka - tym razem w Aleksandrowie Łódzkim. Jesienią br. roku Gruby Benek zamierza uruchomić 20 nowych lokali.
 

Obecnie do sieci należy 77 restauracji zlokalizowanych w całej Polsce, zarówno w dużych miastach jak Łódź, w której funkcjonuje sześć lokali czy Wrocław, w którym działają dwie placówki, a trzy kolejne są w trakcie uruchamiania, jak i w mniejszych miejscowościach, m. in. w Pruszczu Gdańskim, Koninie, Inowrocławiu, Pułtusku, Sosnowcu oraz na Kujawach. Gruby Benek posiada również jedną pizzerię za granicą - w Berlinie. Wszystkie działające pod szyldem firmy pizzerie są placówkami franczyzowymi.

Jesienią br. roku Gruby Benek zamierza uruchomić 20 nowych lokali.
- Ostatnio mamy dużo zgłoszeń od potencjalnych franczyzobiorców - mówi Ilona Jakubowska z Grubego Benka.

W najbliższym czasie pizzerie powstaną m. in. w Toruniu, Giżycku, Zgierzu, Pabianicach oraz Radomiu i Poznaniu. Natomiast na przełomie 2009 i 2010 roku zostanie otwarty pierwszy lokal w stolicy. Firma prowadzi również zaawansowane rozmowy na temat rozwoju firmy z partnerami z Czech.

- Rynek gastronomiczny należy do szybko rozwijających się działów gospodarki. Sprzyja temu wiele czynników przede wszystkim ogólny rozwój gospodarczy, wzrost zamożności społeczeństwa oraz nowy model życia, który wymusza zapotrzebowanie na tego typu usługi - mówi Ilona Jakubowska. - Nie bez znaczenia pozostaje również wzrost natężenia ruchu turystycznego.

Średni koszt uruchomienia pizzerii Gruby Benek wynosi 50-80 tys. zł. Wielkość tej kwoty zależy głównie od stanu technicznego lokalu i jego wielkości. Opłata wstępna wynosi 5 tys. zł, firma nie pobiera natomiast opłat bieżących. Minimalna wielkość pizzerii Gruby Benek to 60 m2.

(agaka)


Agnieszka Turska
Agnieszka Turska
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Mojej firmie stronę internetowa robiła firma https://www.highland-soft.com/strony-internetowe-krakow/ . Zlecenie było zrealizowane bardzo dobrze.

40 wypowiedzi
ostatnia 29.06.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

46 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Zdrowo i Zielono

A ja uwielbiam zielone koktajle. Pomagają mi w odchudzaniu, mają niezbędne składniki odżywcze, a poza tym lubię je. Szpinakowy koktajl smakuje mi najbardziej. Pyszny...

6 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

42 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018