Sałatkowa inwestycja
Czy w przypadku oferowanego przez Salad Story menu można mówić o pewnej niszy na rynku gastronomicznym?
Salad Story to innowacyjny pomysł restauracji szybkiej obsługi serwującej zdrowe potrawy na bazie mieszanki zielonych sałat z różnymi dodatkami warzywnymi, mięsnymi, mącznymi i nabiałowymi. Wszystkie sałatki są przygotowywane na oczach klienta, zgodnie z jego zamówieniem. Od początku działalności widzimy, że nasz pomysł cieszy się w Polsce ogromnym powodzeniem.
Czy mijający kryzys znacznie utrudnił realizację planowanych założeń dotyczących rozwoju sieci?
Kryzys nie utrudnił nam rozwoju, wręcz przeciwnie - przeżywaliśmy dynamiczny rozwój i pozyskiwaliśmy finansowanie, bo firma cieszy się rosnącymi stałymi przychodami i zyskiem. Paradoksalnie kryzys gospodarczy sprzyja niedrogim restauracjom sieciowym, bo klienci odmawiają sobie drogich wyjść i kosztownych zakupów. Przychodzą wówczas do nas z uwagi na dobrą jakość i niższe ceny.
Jakie nadzieje odnośnie budowania pozycji marki Salad Story wiążecie Państwo z nadchodzącym rokiem?
Plany na nadchodzące miesiące to kolejne otwarcia lokali w Warszawie oraz w całej Polsce.
Nasza sieć rozwija się również poprzez uruchamianie franczyzowych lokali, dlatego jesteśmy pewni, że rozpoczęty rok będzie równie korzystny. Codziennie otrzymujemy propozycje nowych lokalizacji i zapytań o franczyzę.
Rozmawiał (gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali