Bary wegetariańskie na licencji

Bary Bioway będą otwierane w miejscowościach liczących min. 80 tys. mieszkańców.
Wtorek
26.01.2010
W najbliższych latach Bioway zamierza skupić się na otwieraniu placówek w ramach franczyzy.
 

Obecnie firma posiada dwa własne punkty na terenie Gdańska i Sopotu. W pierwszym półroczu 2010 w Gdańsku-Wrzeszczu zostanie otwarta pierwsza jednostka franczyzowa. Została już zawarta umowa najmu i trwają prace projektowe. Natomiast pod koniec 2010 roku ma zostać uruchomiona trzecia placówka własna Bioway w centrum Gdyni.

Przez ostatnie dwa lata firma skupiała się na dopracowaniu konceptu Bioway.
- Pracowaliśmy nad identyfikacją wizualną, ulepszeniem menu i wprowadzeniem rozwiązań przyspieszających tempo obsługi klienta - mówi Przemysław Ciernioch z firmy PCManagement, współtwórcy koncepcji barów wegetariańskich Bioway. - Efekt tej pracy można zobaczyć w dwóch barach znajdujących się w centrum Gdańska i Sopotu. Wypracowane przez nas know-how jesteśmy gotowi przekazać franczyzobiorcom. Mamy już pierwszych zainteresowanych.

Przedstawiciele firmy wychodzą z założenia, że restauracji nie da się dobrze prowadzić na odległość, dlatego w Trójmieście planują rozwijać sieć własną, a poza nim mają powstawać bary na zasadach franczyzy.

- Oprócz rozwoju sieciowego bardzo zależy nam na promowaniu idei zdrowego odżywiania się. Nie zmuszamy do wegetarianizmu i nie negujemy tzw. „mięsożerców” - mówi Przemysław Ciernioch. - Staram się ich raczej zachęcić do zdrowych nawyków. Chętnie współpracujemy z lokalnymi organizacjami promującymi zdrowy styl życia.

Obecnie trwają poszukiwania nowych lokalizacji w miastach liczących min. 80 tys. mieszkańców. Franczyzobiorca przystępujący do sieci powinien dysponować lokalem o powierzchni powyżej 150 m2 w centrum miasta oraz kapitałem w wysokości od 300 do 600 tys. zł.

(agaka)


Agnieszka Turska