Bary wegetariańskie na licencji
Obecnie firma posiada dwa własne punkty na terenie Gdańska i Sopotu. W pierwszym półroczu 2010 w Gdańsku-Wrzeszczu zostanie otwarta pierwsza jednostka franczyzowa. Została już zawarta umowa najmu i trwają prace projektowe. Natomiast pod koniec 2010 roku ma zostać uruchomiona trzecia placówka własna Bioway w centrum Gdyni.
Przez ostatnie dwa lata firma skupiała się na dopracowaniu konceptu Bioway.
- Pracowaliśmy nad identyfikacją wizualną, ulepszeniem menu i wprowadzeniem rozwiązań przyspieszających tempo obsługi klienta - mówi Przemysław Ciernioch z firmy PCManagement, współtwórcy koncepcji barów wegetariańskich Bioway. - Efekt tej pracy można zobaczyć w dwóch barach znajdujących się w centrum Gdańska i Sopotu. Wypracowane przez nas know-how jesteśmy gotowi przekazać franczyzobiorcom. Mamy już pierwszych zainteresowanych.
Przedstawiciele firmy wychodzą z założenia, że restauracji nie da się dobrze prowadzić na odległość, dlatego w Trójmieście planują rozwijać sieć własną, a poza nim mają powstawać bary na zasadach franczyzy.
- Oprócz rozwoju sieciowego bardzo zależy nam na promowaniu idei zdrowego odżywiania się. Nie zmuszamy do wegetarianizmu i nie negujemy tzw. „mięsożerców” - mówi Przemysław Ciernioch. - Staram się ich raczej zachęcić do zdrowych nawyków. Chętnie współpracujemy z lokalnymi organizacjami promującymi zdrowy styl życia.
Obecnie trwają poszukiwania nowych lokalizacji w miastach liczących min. 80 tys. mieszkańców. Franczyzobiorca przystępujący do sieci powinien dysponować lokalem o powierzchni powyżej 150 m2 w centrum miasta oraz kapitałem w wysokości od 300 do 600 tys. zł.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Nowoczesny sprzedawca musi przełamywać schematy i ciągle zaskakiwać klienta. Tylko wtedy będzie mógł zwiększyć skuteczność swoich działań i pozyskiwać atrakcyjne kontrakty.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali