Piątek
05.02.2010
Spółka, zgodnie z zeszłorocznymi zapowiedziami, uruchomiła pierwszą stacjonarną restaurację.
 

W styczniu ubiegłego roku Wars, na zorganizowanej przez siebie konferencji prasowej, informował o planach otwarcia w trzecim kwartale 2009 roku pierwszej stacjonarnej restauracji. Co nie udało się w minionym roku doszło do skutku w styczniu. Nowy punkt gastronomiczny działa pod logo Green Patio. Pilotażowa restauracja powstała w Warszawie, ale w planach jest jeszcze otwarcie kilku kolejnych lokali. Docelowo do 2012 roku ma być ich około ośmiu, w tym nie mniej niż cztery działające w systemie franczyzowym. W restauracji znajduje się bogaty wybór potraw z różnych zakątków świata. W menu znajdziemy lekkie dania i przekąski, pożywne dania główne, a także desery.

- Potrawy serwowane w restauracji będą różnić się od tych, które można zjeść w pociągach. Specyfika lokalowa Wars ogranicza innowacje kulinarne, ale w przypadku restauracji stacjonarnych mamy większe pole manewru, a jedynym ograniczeniem jest inwencja szefa kuchni – podkreśla Andrzej Buczkowski, dyrektor ds. marketingu i rozwoju Wars SA.

(dw)
Daniel Wilk
dziennikarz