Greco podpisuje kolejne umowy
Greco to marka restauracji greckich zarządzanych przez firmę Medsun. W restauracjach można znaleźć ponad 60 różnych potraw przyrządzanych zgodnie z oryginalnymi greckimi przepisami ze składników sprowadzanych bezpośrednio z Grecji. Pierwsza restauracja Greco powstała w 1991 roku we Wrocławiu. Na dzień dzisiejszy w sieci działa 12 lokali, a już niedługo sieć powiększy się o nową restaurację franczyzową mieszczącą się w Bydgoszczy.
- Nowa restauracja Greco zostanie otwarta w kwietniu tego roku. Będzie to nasz pierwszy lokal w tym mieście - mówi Marcin Chojnacki, dyrektor operacyjny w spółce Medsun, która jest właścicielem marki Greco. - W ciągu tego roku zamierzamy otworzyć w całej Polsce jeszcze cztery lokale prowadzone przez franczyzobiorców.
Sieć Greco nie tylko się rozrasta, ale także zmienia. W minionym roku sieć przeszła proces rebrandingu, w Milejowicach pod Wrocławiem powstało centrum produkcyjno-cataringowe, zmieniło się także menu. Ten rok firma rozpoczęła od wprowadzenia nowego systemu wizualizacji menu.
- Zamiast menu boardów zastosowaliśmy w naszych restauracjach ekrany LCD. Dzięki temu wszelkie treści, jakie ukazują się na ekranach, mogą być centralnie sterowane i na bieżąco zmieniane. Taka forma komunikacji z klientem jest dużo bardziej efektywna, niż rozwiązania stosowane przez nas dotychczas – mówi Marcin Chojnacki.
We własną restaurację Greco trzeba zainwestować co najmniej 100 tys. zł, tyle będzie kosztowało przystosowanie lokalu do wymogów sieci. Opłata za przystąpienie do sieci oraz opłaty bieżące są uzależnione od wielkości lokalu.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali