10 razy Solo Pizza
Solo Pizza działa głównie na terenie Łodzi, gdzie znajduje się osiem lokali. Pierwszy z nich powstał w 1995 roku w centrum miasta - przy ulicy Piotrkowskiej. Poza Łodzią sieć otworzyła swoje restauracje w Piotrkowie Trybunalskim i w Niechorzu.
- Stawiamy na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomii, do której należą nasze pizzerie - mówi Anna Owczarek, PR & marketing manager Solo Pizza.
W listopadzie tego roku kolejna restauracja powstanie w Bytomiu, trwają rozmowy z innymi franczyzobiorcami.
Solo Pizza, oprócz klientów indywidualnych, postanowiła zainteresować swoją ofertą firmy.
- Firmy coraz częściej decydują się motywować pracowników poprzez bony podarunkowe. Jednak dużo większym zainteresowaniem cieszą się usługi zamówień z dostawą. Z tego rozwiązania najczęściej korzystają duże firmy, które częściowo lub w całości pokrywają koszty wyżywienia pracowników - mówi Anna Owczarek.
Sieć pizzerii nie wymaga od potencjalnych franczyzobiorców doświadczenia w gastronomii. Podstawowym warunkiem jest posiadanie lub dzierżawa lokalu o powierzchni 60-100 m2 w mieście liczącym powyżej 50 tys. mieszkańców. Kwota inwestycji uzależniona jest m.in. od powierzchni i lokalizacji. Wysokość okresowych opłat franczyzowych negocjowane jest indywidualnie. Franczyzodawca zapewnia swoim partnerom szkolenia, pomoc w wyposażeniu lokalu, a także stałe wsparcie przez cały okres współpracy z franczyzobiorcą.
- Nie szukamy franczyzobiorców, którzy chcą tylko zainwestować i nie chcą uczestniczyć w procesie budowy sieci - podsumowuje Anna Owczarek.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali