Głównym obszarem działalności sieci jest województwo podlaskie, ale Lody Bonano można też kupić w województwach mazowieckim i pomorskim.
Sobota
10.07.2010
Sieć Lody Bonano powiększyła się o kolejne placówki.
 

Firma Multi Ice, właściciel marki Lody Bonano, powstała w 2003 roku w Białymstoku. Głównym obszarem działalności sieci jest województwo podlaskie, ale Lody Bonano można też kupić w województwach mazowieckim i pomorskim.

Sieć liczy obecnie 9 placówek, dwie najnowsze powstały niedawno w Parku na Plantach Białymstoku i na Starym Rynku w Augustowie. Planowane jest również uruchomienie lodziarni w kolejnych miastach. Umowy przedwstępne zostały już podpisane z franczyzobiorcami z Kielc, Krakowa i Gdańska. Firma cały czas poszukuje nowych franczyzobiorców.

- Staramy się, aby Lody Bonano były widoczne na rynku, dlatego nasze stoisko pojawiło się na tegorocznych targach gastronomicznych Food to go w Krakowie – mówi Radosław Cherubin, właściciel sieci Lody Bonano. - Dbamy również o naszą ofertę, w której znajduje się obecnie 28 rodzajów lodów. W tym sezonie pojawiły się w niej dwa nowe rodzaje lodów: Gumiś i Chrupcio.

Osoby zainteresowane przystąpieniem do sieci powinny posiadać na własność, lub wynajmować lokal w centrum miasta, przy deptaku lub w galerii handlowej. Lody Bonano można otworzyć również w już istniejącym lokalu gastronomicznym, jednak wówczas niezbędne jest stworzenie okienka, przez które będzie prowadzona sprzedaż lodów. Wielkość inwestycji waha się od 11 tys. zł do 44 tys. zł i w dużym stopniu uzależniona jest od ceny maszyny do lodów. Przystąpienie do sieci Lody Bonano jest bezpłatne, firma pobiera natomiast opłatę bieżącą, która wynosi 500 zł miesięcznie.

(mak)


POPULARNE NA FORUM

Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Przy otwieraniu punktu gastronomicznego najważniejsza bedzie inwestycja w dobry sprzęt. My kupowaliśmy go w http://4gastro.pl/ Dostaniecie tam sprzęt, ale też w rgę...

21 wypowiedzi
ostatnia 27.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018