Fast food z sushi
Marka Roller Sushi pojawiła się na rynku stosunkowo niedawno, bo w maju tego roku. Jej właścicielem jest spółka International Sushi Bistro. Jak dotąd działają dwie placówki Roller Sushi obie działają na terenie podwarszawskich Marek. Firma chciałaby powiększyć liczbę swoich placówek za pośrednictwem franczyzy.
Tym, co odróżnia Roller Sushi od innych restauracji oferujących przysmaki kuchni japońskiej, jest forma, w jakiej serwowane są potrawy.
- W Polsce jest już duże grono fanów sushi, którzy doceniają nie tylko jego smak ale i zalety odżywcze. Nasze oferta skierowana jest zarówno do tych osób, które już znają jak i do tych, którzy do tej pory nie próbowali sushi, z różnych przyczyn. Z naszych badań i obserwacji wynika, że jest kilka barier, które zniechęcają do sushi potencjalnych konsumentów. Jedną z nich jest obawa przed okazaniem braku umiejętności posługiwania się pałeczkami. Inną, bardzo poważną, jest cena. Sushi jest w Polsce stosunkowo drogie, dlatego uważane jest za produkt luksusowy. Roller Sushi łamie te bariery. Sushi zwinięte w rolkę, złożoną z sześciu kawałków, podane w tubie ze specjalną fiolką wypełnioną sosem sojowym, je się jak popularnego hot doga. A cena jest dopasowana do oferty, pozycjonowanej jako fresh fast food – przekonuje Miłosz Olesiński, chief operating officer spółki spółki International Sushi Bistro, właściciela marki Roller Sushi.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali