W ramach pakietu franczyzowego partnerzy mogą liczyć na szkolenia, udział w akcjach marketingowych oraz pomoc franczyzodawcy na każdym etapie prowadzenia biznesu.
Czwartek
08.07.2010
Sieć gastronomiczna otwiera piątą restaurację. Kolejne powstaną w Łodzi i Gliwicach.
 

Tym samym pod logo Multifood będzie działało już pięć punktów, w tym trzy własne i dwa franczyzowe. Jeszcze w tym roku do sieci dołączą trzy następne partnerskie restauracje. - Wszystko wskazuje na to, że pojawią się one w Łodzi i Gliwicach - mówi Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci Multifood STP.

W menu restauracji Multifood STP, oprócz tradycyjnych polskich dań, znajdują się również sałatki i surówki. Franczyzodawca zapowiada, że jadłospis na wyraźne zapotrzebowanie rynku może zostać rozszerzony o potrawy zagraniczne. Wszystkie dania są przyrządzane na miejscu.

Opłata za przystąpienie do sieci Multifood STP wynosi 40 tys. zł. Kwota inwestycji to ok. 300 tys. zł, nie uwzględniając kosztów remontu lokalu. Na zwrot kapitału można liczyć zazwyczaj po dwóch latach funkcjonowania lokalu.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz