Toruńska Pierogarnia w Poznaniu

Pierogarnia może wymagać zatrudnienia 25-30 pracowników.
Czwartek
30.09.2010
Lokal gastronomiczny odwiedzany przez różne pokolenia gości to rzadkość. Pierogarnia spełnia ten warunek.
 

- Pierogarnia łączy tradycyjne jedzenie z ciepłym wystrojem, a wszystko to za rozsądną cenę. Jest to lokal, który odwiedzają zarówno młodzi jak i osoby w podeszłym wieku, co z punktu widzenia prowadzenia restauracji jest kluczem do sukcesu – twierdzi Maciej Podlaszewski, przedstawiciel Pierogarni Stary Młyn.
Ostatnim uruchomionym lokalem jest restauracja w Poznaniu. Jej powierzchnia wynosi 270 m2, z czego zaplecze kuchenne zajmuje 80 m2. W poznańskiej Pierogarni pracuje 25-30 osób. Franczyzobiorca wcześniej prowadził sieć sklepów z obuwiem oraz był współwłaścicielem klubokawiarni. - Nasz partner decyzję o podjęciu współpracy podjął po odwiedzeniu jednej z Pierogarni w Toruniu – dodaje Maciej Podlaszewski.

Przewidywana suma inwestycji w punkt Pierogarni zależy od rozmiarów lokalu oraz nakładu prac potrzebnych do przystosowania go do odpowiednich standardów. - Jeśli myślimy o restauracji, która przez kilka lat ma działać na odpowiednim poziomie i przynosić zadowalające zyski powinniśmy zainwestować kwotę rzędu 150-500 tys. zł – mówi Łukasz Kowalski, manager do spraw franchisingu. Do tego dochodzi jeszcze kwota licencji, która wynosi 35 tys. zł. Od potencjalnych partnerów nie oczekuje się doświadczenie w gastronomi. Franczyzodawca pomaga znaleźć lokal, daje wsparcie w trakcie jego remontu, szkoli pracowników restauracji i gwarantuje wyłączność terytorialną. Umowa franczyzowa zawierana jest na okres sześciu lat.

(dw)


POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018