Toruńska Pierogarnia w Poznaniu
- Pierogarnia łączy tradycyjne jedzenie z ciepłym wystrojem, a wszystko to za rozsądną cenę. Jest to lokal, który odwiedzają zarówno młodzi jak i osoby w podeszłym wieku, co z punktu widzenia prowadzenia restauracji jest kluczem do sukcesu – twierdzi Maciej Podlaszewski, przedstawiciel Pierogarni Stary Młyn.
Ostatnim uruchomionym lokalem jest restauracja w Poznaniu. Jej powierzchnia wynosi 270 m2, z czego zaplecze kuchenne zajmuje 80 m2. W poznańskiej Pierogarni pracuje 25-30 osób. Franczyzobiorca wcześniej prowadził sieć sklepów z obuwiem oraz był współwłaścicielem klubokawiarni. - Nasz partner decyzję o podjęciu współpracy podjął po odwiedzeniu jednej z Pierogarni w Toruniu – dodaje Maciej Podlaszewski.
Przewidywana suma inwestycji w punkt Pierogarni zależy od rozmiarów lokalu oraz nakładu prac potrzebnych do przystosowania go do odpowiednich standardów. - Jeśli myślimy o restauracji, która przez kilka lat ma działać na odpowiednim poziomie i przynosić zadowalające zyski powinniśmy zainwestować kwotę rzędu 150-500 tys. zł – mówi Łukasz Kowalski, manager do spraw franchisingu. Do tego dochodzi jeszcze kwota licencji, która wynosi 35 tys. zł. Od potencjalnych partnerów nie oczekuje się doświadczenie w gastronomi. Franczyzodawca pomaga znaleźć lokal, daje wsparcie w trakcie jego remontu, szkoli pracowników restauracji i gwarantuje wyłączność terytorialną. Umowa franczyzowa zawierana jest na okres sześciu lat.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali