Wychodzą poza stolicę
Premierę rynkową Noodle w Pudle miały na początku marca tego roku i od tego czasu sukcesywnie powstają kolejne placówki. W tej chwili działają dwa punkty własne i tyle samo franczyzowych. Jeszcze w tym roku ma nastąpić otwarcie co najmniej czterech kolejnych lokali w Warszawie. Pierwszy z nich zostanie uruchomiony przy ul. Elektronowej, natomiast trzy kolejne w Śródmieściu, Ursusie i na Okęciu. Plany dotyczące stolicy, to łącznie 12-15 placówek. Inauguracja placówek w innych miastach będzie miała miejsce w przyszłym roku. Właściciele szacują, że rok 2011 uda im się zamknąć liczbą 30-35 punktów.
Przygotowując się do zwiększenia liczby placówek franczyzowych funkcjonujących poza Warszawą, firma Urban Foods, właściciel sieci Noodle w Pudle, opracowuje nową technologię produkcji i pakowania składników potraw. Proces ten ma być zakończony w ciągu najbliższych kilkunastu tygodni. Równocześnie rozpoczęto współpracę z kontrahentem zapewniającym logistykę chłodniczą. Oba te projekty mają zapewnić franczyzobiorcom z całej Polski dostęp do produktów takiej samej jakości.
Projekt sieci lokali z orientalną żywnością fastfoodową pakowaną w charakterystyczne kartonowe pudełka wzbudza zaciekawienie potencjalnych licencjobiorców.
– Co druga osoba wykazująca zainteresowanie naszą marką pyta, gdzie kupiliśmy franczyzę i z jakiego kraju ona pochodzi. Z wielką satysfakcją możemy odpowiedzieć, że marka powstała od początku do końca w Polsce, zarówno jeśli chodzi o część marketingową, jak i o technologiczną – mówi członek zarządu Urban Foods, Mariusz Rudowicz.
Franczyzobiorcą Noodle w Pudle może zostać osoba, która przeznaczy na inwestycję 80-120 tys. zł. W założeniach lokal powinien mieć powierzchnię ok. 50 m2. Wstępna opłata wynosi 20 tys. zł, a miesięczna opłata franczyzowa to 5 proc. od obrotów netto. Opłata marketingowa to 1 proc. od obrotów netto.
– Nasi partnerzy mogą poszukiwać lokalizacji samodzielnie, ale w niektórych miastach mamy już wstępne porozumienia z operatorami galerii handlowych, np. teraz mamy możliwość zaoferowania prowadzenia lokali w Jeleniej Górze, Kłodzku, Świdnicy, Legnicy i Zamościu – zapowiada Rudowicz.
(mip)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kultowy Laska z „Chłopaki nie płaczą”, czyli Tomasz Bajer zjechał pół świata w poszukiwaniu pomysłu na siebie. Wybrał Polskę i własną firmę SzkoleniePDR.pl – gdzie dziś wraz ze wspólnikiem naprawia i szkoli innych, jak usuwać wgniecenia z karoserii samochodów.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali