Mały Kucharz
Mały Kucharz to nowa akcja promocyjna sieci pizzerii Da Grasso, która skierowana jest do najmłodszych klientów. Polega na samodzielnym przygotowywaniu pizzy przez dzieci, podczas wizyty w jednej z trzech łódzkich restauracji objętych akcją (przy ul. Piotrkowskiej, Zachodniej i Pabianickiej). Rodzice często korzystają z oferty pizzerii, w których mogą podziwiać kulinarne wyczyny swoich pociech.
- Lokale Da Grasso coraz częściej stają się miejscem rodzinnych spotkań – opowiada Magdalena Piróg, Wiceprezes Da Grasso. - Bardzo nas to cieszy, bo niejednokrotnie to właśnie dzieci decydują o tym, gdzie spędzą wraz z rodzicami wolne popołudnie. Staramy się więc zapewniać im ciekawe i rozwijające atrakcje.
Każde dziecko, które odwiedzi jedną z trzech wskazanych restauracji i będzie chciało wykonać własną pizzę zaopatrzone zostanie w fartuszek, stolnicę i wałek, wybierze rodzaj pizzy, którą chce przygotować i otrzyma składniki niezbędne do jej przyrządzenia. Po przygotowaniu pizzy mały kucharz zobaczy jak trafia ona do pieca, a po kilku minutach otrzyma ją podaną na talerzu.
Dzieci przygotowują pizze pod bacznym okiem kucharza, który służy pomocą i wskazówkami. Zwieńczeniem warsztatów jest wręczenie dyplomu i plakietki oraz gratulacje od obsługi lokalu. Warsztaty odbywają się codziennie.
Obecnie Da Grasso to 10 restauracji, 167 pizzerii, 21 pizzerii premium oraz 2 pizzerie Da Grasso Express.
(boa)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Końcówka roku obfituje w nowe otwarcia w wielu sieciach franczyzowych. Przegląd tygodnia 9-16 grudnia.
Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie działa blisko 190 pizzerii, a już wkrótce dołączą kolejne lokalizacje.
Da Grasso rozpycha się w stolicy, Empik świętuje 75-lecie, a właściciel Circle K zdradza swoje plany. Przegląd tygodnia 21-28 października.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali