Śląsk lubi gastronomię
W nowoczesnej galerii handlowej powstającej w samym sercu miasta powstał lokal, w którym będzie można skosztować wszystkich 35 rodzajów pizzy z Solo Pizza. Klienci będą mieli również możliwość doboru składników według własnego uznania.
– Wierzę, że łódzki sukces Solo Pizzy będzie miał odzwierciedlenie w Bytomiu – mówi Małgorzata Kwapiszewska, multifranczyzobiorca Solo Pizza w bytomskiej Agorze oraz w Łodzi. - W Bytomiu jest spory wybór pizzerii, ale jestem pewna, że mieszkańcy docenią smak naszej pizzy jak i fakt, że jest ona przygotowywana z naturalnych składników, bez ulepszaczy i spulchniaczy – dodaje.
Bytomskie Solo jest dziewiątym lokalem należącym do sieci. Firma działa na rynku od 1994 roku. Część lokali Solo jest własnością Beaty Bednarek-Zielińskiej, pozostałe prowadzą franczyzobiorcy.
– Cieszymy się, że nasz franczyzobiorca - pani Małgorzata, która prowadzi już jeden lokal w Łodzi, postanowiła otworzyć kolejny – mówi Anna Owczarek, PR & marketing manager sieci Solo Pizza. - Radość jest tym większa, że wychodzimy coraz dalej poza Łódź – dodaje.
Jak do tej pory poza Łodzią działa sześć lokali, pizzę można zjeść również w Piotrkowie Trybunalskim i Płocku, a od 15 listopada również na Śląsku.
– Stawiamy teraz na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomi, do której należą nasze pizzerie – komentuje Anna Owczarek. - W przyszłym roku planujemy otwarcie kolejnych placówek w innych miastach Polski, również centrach handlowych.
Od połowy listopada mieszkańcy Bytomia mają również możliwość spróbowania prawdziwego amerykańskiego kurczaka, za sprawą firmy United Chicken, która również ulokowała swoją restaurację szybkiej obsługi w galerii Agora. W United Chicken w Bytomiu czekają na klientów łagodne kurczaki, pikantne skrzydełka i polędwiczki podane w olbrzymich Boksach, kanapkach, zestawach lub jako pojedyncze sztuki. Dla najmłodszych przygotowane zostały zastawy United Kids z serii Wild Life, do których dołączane są maski afrykańskich zwierząt. Jest także oferta dla prawdziwych mężczyzn, którzy kurczaka lubią popić dobrym piwem.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali