Rok na piątkę
Miniony rok upłynął w United Chicken pod znakiem otwarć. W listopadzie i grudniu zostały uruchomione kolejne placówki i na koniec 2010 roku sieć United Chicken liczyła pięć restauracji. Ten rok również rozpocznie się od otwarcia - nowa restauracja ruszy 8 stycznia.
- Bardzo intensywnie pracujemy nad otwarciami nowych restauracji. Pod koniec minionego roku udało nam się uruchomić dwie nowe restauracje. W połowie listopada ruszył United Chicken w galerii handlowej Agora w Bytomiu, a pod koniec miesiąca otworzyliśmy restaurację we Wrześni - mówi Aleksander Doktór z firmy United Chicken. - Trwają również ostatnie prace wykończeniowe w restauracji w Lesznie, która zostanie otwarta 8 stycznia. Nowy lokal to restauracja typu drive in przystosowana do obsługi zmotoryzowanych gości. Zlokalizowana przy stacji Lotos dwupoziomowa restauracja oferuje blisko 140 miejsc siedzących.
Inwestycję we własną restaurację United Chicken można zacząć dysponując co najmniej 400 tys. zł. W takiej kwocie powinny zamknąć się koszty przygotowania lokalu. Oczywiście wysokość inwestycji zależy od lokalizacji, stanu technicznego pomieszczeń oraz oferowanych produktów. Firma pomaga potencjalnym partnerom znaleźć najlepszą lokalizację, a później określić możliwości jej przystosowania do wymogów sieci.
- Jeżeli nasz partner stara się o miejsce w centrum handlowym lub galerii służymy mu naszym doświadczeniem i wsparciem merytorycznym podczas negocjacji - mówi Doktór. - Wspieramy naszych partnerów w całym procesie inwestycji oraz organizacji: pomagamy w procesie projektowania restauracji, dostarczamy cały sprzęt oraz wyposażenie dodatkowe, pomagamy w rekrutacji personelu, szkolimy managerów oraz pracowników szeregowych, uczymy jak zarządzać restauracją, tworzymy plan promocji otwarcia. Wiemy, że sukces naszego partnera to także nasz sukces i zdajemy sobie sprawę, że tworząc system franczyzowy musimy z naszymi partnerami współpracować jak jeden organizm, stąd tak duże zaangażowanie ze strony United Chicken.
Operatorem sieci United Chicken jest firma Lorien Foodservice, która od 15 lat dostarcza rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, projektowania i wyposażenia obiektów gastronomicznych.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali