Nowa placówka United Chicken w Lesznie.
Wtorek
04.01.2011
Ubiegły rok United Chicken zakończył z pięcioma restauracjami, w styczniu dołączy do nich kolejna.
 

Miniony rok upłynął w United Chicken pod znakiem otwarć. W listopadzie i grudniu zostały uruchomione kolejne placówki i na koniec 2010 roku sieć United Chicken liczyła pięć restauracji. Ten rok również rozpocznie się od otwarcia - nowa restauracja ruszy 8 stycznia.
- Bardzo intensywnie pracujemy nad otwarciami nowych restauracji. Pod koniec minionego roku udało nam się uruchomić dwie nowe restauracje. W połowie listopada ruszył United Chicken w galerii handlowej Agora w Bytomiu, a pod koniec miesiąca otworzyliśmy restaurację we Wrześni - mówi Aleksander Doktór z firmy United Chicken. - Trwają również ostatnie prace wykończeniowe w restauracji w Lesznie, która zostanie otwarta 8 stycznia. Nowy lokal to restauracja typu drive in przystosowana do obsługi zmotoryzowanych gości. Zlokalizowana przy stacji Lotos dwupoziomowa restauracja oferuje blisko 140 miejsc siedzących.

Inwestycję we własną restaurację United Chicken można zacząć dysponując co najmniej 400 tys. zł. W takiej kwocie powinny zamknąć się koszty przygotowania lokalu. Oczywiście wysokość inwestycji zależy od lokalizacji, stanu technicznego pomieszczeń oraz oferowanych produktów. Firma pomaga potencjalnym partnerom znaleźć najlepszą lokalizację, a później określić możliwości jej przystosowania do wymogów sieci.

- Jeżeli nasz partner stara się o miejsce w centrum handlowym lub galerii służymy mu naszym doświadczeniem i wsparciem merytorycznym podczas negocjacji - mówi Doktór. - Wspieramy naszych partnerów w całym procesie inwestycji oraz organizacji: pomagamy w procesie projektowania restauracji, dostarczamy cały sprzęt oraz wyposażenie dodatkowe, pomagamy w rekrutacji personelu, szkolimy managerów oraz pracowników szeregowych, uczymy jak zarządzać restauracją, tworzymy plan promocji otwarcia. Wiemy, że sukces naszego partnera to także nasz sukces i zdajemy sobie sprawę, że tworząc system franczyzowy musimy z naszymi partnerami współpracować jak jeden organizm, stąd tak duże zaangażowanie ze strony United Chicken.

Operatorem sieci United Chicken jest firma Lorien Foodservice, która od 15 lat dostarcza rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, projektowania i wyposażenia obiektów gastronomicznych.

(mak)


Magdalena Krocz
/1/
ZOBACZ WIĘCEJ