Najbliższe otwarcia restauracji China In Box planowane są w Sosnowcu i Świnoujściu.
Czwartek
20.01.2011
Zdaniem przedstawicieli restauracji China In Box, jedzenie serwowane w pudełkach to przyszłość fast foodów.
 

W restauracjach China In Box klienci mogą kupić serwowane w pudełkach potrawy chińskiej kuchni. Sieć posiada obecnie siedem placówek franczyzowych i jedną własną. Wkrótce otwarte zostaną dwie kolejne – w Świnoujściu i Sosnowcu.
- Największy wpływ na naszą branżę ma szybki styl życia i brak czasu, dzięki czemu mamy zapewniony popyt na nasze produkty. Właśnie dlatego pomysł na jedzenie w kubeczkach, w stylu amerykańskim, doskonale sprawdza się jako danie obiadowe – mówi Emilia Motus z China In Box.

Partner sieci powinien dysponować kwotą w wysokości 6 tys. zł za przystąpienie do sieci. Koszty dostosowania lokalu ponosi China In Box, a kształtują się one na poziomie 25 tys. zł. Od osoby zainteresowanej współpracą firma wymaga wyszukania lokalu, w którym wykonywana będzie działalność gastronomiczną. Właśnie dobra lokalizacja stanowi, zdaniem przedstawicieli sieci, największą trudność w prowadzeniu biznesu.

- Z naszej strony problemem, jaki pojawia się dość często we współpracy, jest odpowiedzialność partnerów – dodaje Emilia Motus. - Dlatego licencjobiorcą sieci mogą zostać jedynie kobiety mające więcej niż 21 lat i mężczyźni powyżej 25. roku życia.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz