06.07.2011

Ekologiczny biznes

W Warszawie ruszyły pierwsze franczyzowe Free Delikatesy Ekologiczne.

Pod logo Free Delikatesy Ekologiczne działają trzy sklepy: placówka własna oraz dwa punkty franczyzowe, które pierwszych klientów obsłużyły 6 lipca tego roku.
- Na razie nasze sklepy działają wyłącznie w Warszawie. Franczyzobiorcy prowadzą delikatesy przy ul. Bukowińskiej oraz ul. Ateńskiej, mamy też sklep własny przy ul. Puławskiej - wymienia Daniel Skibiński, prezes zarządu spółki Free. - Na początek sierpnia zaplanowaliśmy otwarcie kolejnej placówki, również w stolicy.

Sprzedawca na stoisku we Free Delikatesy

Przyszły franczyzobiorca Free Delikatesów powinien dysponować lokalem o powierzchni od 50 do 100 m2.

Na uruchomienie własnego sklepu trzeba przeznaczyć minimum 90 tys. zł. Przyszły franczyzobiorca Free Delikatesów powinien dysponować lokalem o powierzchni od 50 do 100 m2. Franczyzodawca zapewnia dwutygodniowe szkolenie, projekt wnętrza sklepu oraz wspiera swoich partnerów w prowadzeniu działalności.

(mak)