Subway jak dotąd na piątkę

Za dobre wyniki Subway’a w Polsce odpowiada przede wszystkim spory wzrost popularności sandwiczów. Ich sprzedaż wzrosła w pierwszym półroczu 2011 o blisko 20 proc.
Środa
03.08.2011
W pierwszym półroczu 2011 fast food otworzył w Polsce pięć restauracji, spółka poprawiła też wyniki sprzedaży.
 

Pięć nowych restauracji i wzrost sprzedaży o 14 proc. - oto bilans pierwszych sześciu miesięcy tego roku w jednej z największych sieci gastronomicznych typu fast food. Subway serwuje swoje kanapki nad Wisłą już w 41 placówkach, w całej Europie Środkowej i Wschodniej działa 310 punktów. Wszystkie lokale tej marki należą do franczyzobiorców.

- Z punktu widzenia marki Subway bieżący rok w regionie Europy Środkowej i Wschodniej rozwija się bardzo dobrze. Widoczny wzrost sprzedaży odnotowaliśmy we wszystkich krajach regionu. Wyjątkowo wysoki wzrost obserwujemy w Polsce i w Rosji, które należą obecnie do najszybciej rozwijających się krajów regionu. Podobnego pozytywnego rozwoju spodziewamy się w całym bieżącym roku - mówi Martin Princ, menedżer ds. rozwoju sieci na Europę Środkową i Wschodnią.

Za dobre wyniki sprzedaży w Polsce odpowiada przede wszystkim spory wzrost popularności, jaką cieszy się podstawowy element menu Subway'a – czyli sandwicze.

- W Polsce ilość sprzedanych sandwiczów wzrosła nawet prawie o jedną piątą - twierdzi Martin Princ. - To po części efekt wprowadzenia programu „Sandwicz dnia”, w myśl którego codziennie wybraną kanapkę można zjeść po promocyjnej cenie. Większość klientów, którzy spróbowali sandwicza, wraca do naszych restauracji, a następnie wybiera już według własnych preferencji smakowych, a nie na podstawie oferty promocyjnej.

Subway zarządza siecią blisko 34 tys. placówek na całym świecie. W ubiegłym roku pod względem liczby lokali prześcignął inną gastronomiczną ikonę - McDonald's. Koszt licencji franczyzowej na otwarcie pierwszej restauracji to 7,5 tys. euro, za każdą następną zapłacimy 3,75 tys. euro. Kwota inwestycji we własny punkt Subway to minimum 100 tys. dolarów.

(gum)


POPULARNE NA FORUM

Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Mojej firmie stronę internetowa robiła firma https://www.highland-soft.com/strony-internetowe-krakow/ . Zlecenie było zrealizowane bardzo dobrze.

40 wypowiedzi
ostatnia 29.06.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

46 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Zdrowo i Zielono

A ja uwielbiam zielone koktajle. Pomagają mi w odchudzaniu, mają niezbędne składniki odżywcze, a poza tym lubię je. Szpinakowy koktajl smakuje mi najbardziej. Pyszny...

6 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

42 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018