Zdrowa żywność dla każdego

Ewa Połchowska-Nowak, dyrektor ds. handlowych firmy Na Zdrowie.
Poniedziałek
08.08.2011
O branży cateringu dietetycznego opowiada Ewa Połchowska-Nowak, dyrektor ds. handlowych firmy Na Zdrowie.
 

Do kogo skierowana jest usługa?
Catering dietetyczny to idealne rozwiązanie dla wszystkich osób, które z różnych względów nie mogą pozwolić sobie na spędzanie wielu godzin w kuchni, a przy tym są zainteresowane poprawą wyglądu, zgubieniem kilku kilogramów, czy po prostu zdrowym odżywianiem. W dzisiejszych czasach trudno jest spożywać regularne, pełnowartościowe posiłki, gdyż mamy coraz mniej czasu na gotowanie. Staramy się uczyć naszych klientów właściwych nawyków żywieniowych tak, aby nawet po zakończonej współpracy nie musieli rezygnować ze zdrowego i smacznego odżywiania. Mamy nadzieję, że przyczynimy się do obniżenia wskaźnika otyłości i przekonamy Polaków do zdrowego odżywiania.

Czy w branży jest duża konkurencja?
W chwili obecnej w branży cateringu dietetycznego działała kilka firm, głównie na terenie Warszawy. Jesteśmy pierwszą firmą, która wyszła z ofertą franczyzy tej nietypowej usługi. Dobra wiadomość jest taka, że od zainteresowanych na wejście w tą branżę nie jest wymagane wcześniejsze doświadczenie gastronomiczne. Franczyzobiorcą sieci Na Zdrowie może zostać praktycznie każdy, kto jest przygotowany na prowadzenie własnej działalności gospodarczej oraz dysponuje kapitałem rzędu 50 tys. zł i lokalem o powierzchni minimum 70 m2. Naszym partnerom oferujemy wszechstronne wsparcie przy otwieraniu i prowadzeniu własnej placówki, organizujemy szkolenia, akcje marketingowe oraz pomagamy w zarządzaniu stroną internetową.

rozmawiał (boa)