Piramida we franczyzie
Piramida Steakhouse oferuje umowy franczyzowe już od roku. Pierwsza z nich wejdzie w życie 17 sierpnia tego roku, kiedy to swoje drzwi dla klientów otworzy lokal w kieleckiej Galerii Echo. Lokal ma powierzchnię 100 m2, na której są przygotowane miejsca dla 50 gości. Do tej pory Piramida Steakhouse oferowała swoje usługi w czterech placówkach własnych we Wrocławiu, Opolu i Bielsku-Białej. Kolejne otwarcia punktów franczyzowych są w trakcie przygotowań.
- Dwa lokale planujemy otworzyć do końca roku, chcemy też, aby dwa kolejne wystartowały wiosną – mówi Artur Żółtowski, właściciel sieci. - Zainteresowanie naszą ofertą franczyzową jest naprawdę spore. Wpływ na to mają bardzo dobre warunki licencyjne naszej sieci oraz smaczna kuchnia arabska, która zdobywa coraz więcej sympatyków w Polsce.
Sieć Piramida Steakhouse od kilku miesięcy przechodzi zmiany rebrandingowe, przez które odświeżono również menu restauracji. Potencjalny franczyzobiorca, chcąc przystąpić do współpracy z Piramida Steakhouse, musi dysponować lokalem o powierzchni co najmniej 100 m2. Koszt inwestycji to min. 350 tys. zł z czego co najmniej 50 proc. to wkład własny przedsiębiorcy. Pobierana jest również opłata wstępna w wysokości 35 tys. a miesięczny koszt licencji to 5 proc. obrotu.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali