09.11.2011

Pizza Dominium ciągle na własnym

Dominium uruchamia kolejne lokale, zdecydowana większość restauracji wciąż należy do franczyzodawcy.

Pizzerie pod logo szachownicy Pizzy Dominium powstaną w najbliższym czasie w toruńskim centrum handlowym Plaza, w Bielsku-Białej, Katowicach i Poznaniu. Marka obecna na polskim rynku od 1993 roku do tej pory otworzyła 60 restauracji własnych i jedną franczyzową. Pizza Dominium posiada także cztery lokale w Bukareszcie z lokalizowane w galeriach handlowych i centrach biznesowych stolicy Rumunii. Firma posiada także plany ekspansji do Rosji i na Ukrainę.

Kucharz przygotowujący pizzę

W ofercie Pizzy Dominium znajduje się 30 rodzajów pizzy oraz inne dania kuchni włoskiej.

Inwestycja w pizzerię franczyzową wynosi 200-400 tys. zł i zależy od wielkości lokalu oraz zmian, które należy w nim przeprowadzić przed przyjęciem pierwszych klientów. Wstępna opłata licencyjna zamyka się w kwocie 20 tys. zł, miesięczna licencja wynosi 4 tys. zł powiększone o 4 proc. od obrotu. Zwrot z inwestycji następuje po trzech latach. Procedura otwarcia restauracji opiera się na kilku etapach: weryfikacja lokalu przedstawiona przez kandydata na franczyzobiorcę, podpisanie listu intencyjnego, podpisanie umowy, przekazanie podręcznika operacyjnego, adaptacja lokalu i szkolenia personelu.

Pizza Dominium pomaga w przygotowaniu kampanii reklamowej mającej na celu promocję restauracji, wspiera w rozwiązywaniu bieżących problemów, okresowo organizuje kontrole w sieciowych lokalach oraz regularne spotkania z osobami zarządzającymi pizzeriami.

(dw)

Udostępnij artykuł

Komentarze na forum

0