Satelita w Lublinie
Nowy format placówek Subway to mniejsze restauracje, mieszczące się nawet na powierzchni 10 m2. Pierwszy Satallite Kiosk w Europie Środkowo-Wschodniej został otwarty w Lublinie.
- Kioski można instalować na otwartych powierzchniach, a oprócz dopływu elektryczności i wody nie potrzebują już prawie niczego innego. Ten rodzaj placówek umożliwi nam szybszy rozwój w lokalizacjach, w których nie ma wolnego miejsca na umieszczenie restauracji, na przykład w całkowicie zajętych centrach handlowych, ale również w lokacjach nietradycyjnych, takich jak szkoły, szpitale, hale sportowe - mówi Martin Princ, menedżer ds. rozwoju sieci Subway na Europę Środkową i Wschodnią.
Zarządzający siecią przyznają, że Lublin nie będzie jedynym polskim miastem, w którym pojawią się restauracje w nowym formacie.
- Przewidujemy stopniowe rozszerzenie tego formatu na kolejne polskie miasta, ale też na pozostałe kraje regionu Europy Środkowej i Wschodniej. Główną zaletą koncepcji jest bowiem to, że chodzi o opcję tańszą od budowy kompletnie wyposażonej restauracji w centrum handlowym lub w centrach miast. Dlatego oczekujemy, że nowy typ restauracji przyspieszy rozwój nowych filii w regionie - mówi Martin Princ.
Gastronomiczne kioski Subwaya będą mogli otwierać tylko franczyzobiorcy, którzy już prowadzą swój lokal tej marki. W Europie Środkowo-Wschodniej jest ich blisko 400. Kwota inwestycji we własny punkt Subway to minimum 100 tys. dolarów.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Ile trzeba zainwestować, żeby móc prowadzić restaurację tej marki?
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
W który biznes najlepiej zainwestować w 2024 roku, co zrobić, żeby wygrać placówkę partnerską banku, czy bardziej opłaca się otworzyć Subwaya, pączkownię czy sklep z fajerwerkami?
Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Kto może zostać franczyzobiorcą tej międzynarodowej marki?
Ruszyły targi i konferencje! Zarezerwuj czas na warszawskie Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki, 15-17 października.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali